Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

KRISTIN VUKOVIC, SPISATELJICA I NOVINARKA IZ SAD PIŠE KNJIGU O PAŠKOM SIRU I O OTOČNIM RESTORANIMA

Kristin Vuković, spisateljica i novinarka iz SAD boravi na Pagu i prikuplja materijale za knjigu o Paškom siru i o otočnim restoranima. Radni naziv knjige o Paškom siru je „Otok Pag, pustolovine s ovcama i sirom“, a u knjizi će se Kristin Vuković baviti fenomenom Paškog sira i njegove proizvodnje na  Pagu.

 

-Priča o Paškom siru je i priča o ljudima otoka Paga i utjecaju tog sira na njihove živote. To je priča o pastirima, ovcama, proizvodnji mliječnih proizvoda, priča o načinu života koji se brzo mijenja, rekla je Kristin Vukovic.

U pisanju knjige o otočnim restoranima pomoći će joj Simon Kerr, Englezom iz Manchestera, stručnjak za odnose s javnošću i marketing koji je rukovoditelj marketinga i izvoza u Sirani Gligora. U knjizi o otočnim restoranima nalazit će se i recepti jela koja se rade s Paškim sirom. Kristin Vuković  potječe iz St. Paola u Minnesoti, a živi i radi u New Yorku. Diplomirala je na Writers Institute, članica je Međunarodne udruge pisaca i fotografa i Američkog društva novinara i pisaca. Pisala je za New Yorker, Forbes India, Wine Enthousiast Magazine i druge novine i magazine, a dobitnica je brojnih nagrada, među ostalim i nagrade Columbia University.

Porijeklom je  Hrvatica, a u Hrvatsku je prvi puta došla 2002. godine.

-Moj otac je radio na istraživanju našeg obiteljskog porijekla i tada sam prvi puta došla u Hrvatsku. Pronašli smo zapise i isprave o našoj obitelji. Bio je to odlučujući trenutak, tada sam odlučila istražiti zemlju iz koje potječemo. Drugi odlučujući trenutak za moje istraživanje Hrvatske bio je poziv na manifestaciju Dani sira u Kolanu kojeg mi je uputio Simon Kerr, rekla je Kristin Vuković.
Kristin Vuković je došla na Dane sira u Kolanu i obišla otok. Navela je kako joj se Pag odmah svidio zbog nevjerojatnih raznolikosti. Kao novinarku i spisateljicu posebno ju je zainteresiralo ovčarstvo, način proizvodnje Paškog sira, kao i uspjeh Paškog sira u svijetu te jela od Paškog sira

 

Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika