Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

VIDEO OD BEBIĆA- "ČIPKARICA URICA ORLIĆ U EMISIJI KVISKOTEKA"

AddThis Social Bookmark Button

Zahvaljujući Valteru Maričeviću Bebiću i suradnji s Centrom za kulturu i informacije Pag na You Tube je postavljena snimka Kviskoteke na kojoj je sudjelovala čipkarica Urica Orlić, učiteljica u Čipkarskoj školi od 1994. do 2004. godine.

Zahvaljujući Valteru Maričeviću Bebiću, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Pag na You Tube je postavljena snimka Kviskoteke na kojoj je sudjelovala čipkarica Urica Orlić, učiteljica u Čipkarskoj školi od 1994. do 2004. godine. O tome Urica Orlić kaže: "Neke Kolanjke su poslale u redakciju emisije Kviskoteka Kviska pletenog od vune i Oliver Mlakar je na televiziji pročitao da je to Kvisko od paške čipke.

Marija Radatović-Šantinika je gledala tu Kviskoteku i nazvala Olivera Mlakara te mu rekla: “Šjor Mlakar, ja ću vam poslati Kviska od paške čipke pa ćete vidjeti kako to izgleda.“ Tada su Marija Radaković i Šantinika zamolile profesora Zdravka Matkovića da nacrta Kviska po kojem je Marija Radaković sašila Kviska. Šantinika je platila pola Kviska Mariji Radaković kako bi obje u tome sudjelovale.

Taj Kvisko je profesor Matković uokvirio te su ga poslali u Kviskoteku. I bio je najbolji. Mjesec dana nakon toga mi smo bile u Kviskoteci. Snimanje je bilo 5. i 6. listopada 1990. godine. Zbog Kviskoteke sam u Zagrebu bila tri puta. Dva puta zbog priprema, jednom na snimanju emisije. Putovala sam s pokojnim profesorom Zdravkom Matkovićem. Na Kviskoteci smo nastupile Marija Radatović -Šantinika, Tonči Potkonjak i ja. To je bila igra u kojoj se pogađalo koja je od nas paška čipkarica Urica Orlić. Tonči je bila osoba A, ja sam bila osoba B, a Šantinika je bila osoba C."

 

Pogledaj VIDEO

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika