Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Torinsko platno bit će izloženo 2010.

AddThis Social Bookmark Button

Kako prenosi Radio Vatikan na proljeće 2010. godine ponovno će biti izloženo Torinsko platno, najavio je papa Benedikt XVI. torinskim hodočasnicima koje je prije nekoliko dana primio u audijenciju u dvorani Pavla VI. U Vatikanu.

Ako mi Bog podari život i zdravlje nadam se da ću i ja doći. Bit će to kao nikada do sada pogodna prigoda kontemplirati to otajstveno Lice, koje šutljivo govori srcima ljudi, pozivajući ih da u njemu prepoznaju lice Boga, koji je toliko ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenoga Sina, te da ne umre tako tko god u njega vjeruje, nego da ima život vječni“, rekao je Papa.

Torino voli svoga papu, rekao je torinski kardinal Poletto, koji je u bazilici svetoga Petra prije audijencije slavio svetu misu za vjernike svoje nadbiskupije, pristigle u Rim na završetku gradskih misija.

Žedni smo istine i nade, dodao je kardinal, moleći Papu da ohrabri Crkvu u Torinu, bogatu svetima, ali danas potrebnu ohrabrenja u sučeljavanju s izazovima modernosti u sekulariziranoj društvenoj stvarnosti.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika