Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOGAĐAJI: U KOLANU JE SVEČANO OBILJEŽENA GOSPE OD KARMELA, DAN OPĆINE KOLAN

AddThis Social Bookmark Button

U Kolanu je, uz prigodnu svečanost i svečanu sjednicu Općinskog vijeća održana proslava Gospe od Karmela, Dana Općine Kolan. To je ujedno bila i proslava devet godina postojanja Općine Kolan. Na svečanoj sjednici su, uz općinske vijećnike, predstavnike općinskih institucija, Župe Kolan, gospodarstvenike i Josipa Zubovića, načelnika Općine Kolan, nazočni bili i brojni gosti.

Među ostalima, nazočni su bili Ivo Gregor, v. d. predstojnik Državne uprave Zadarske županije, Đani Bunja, dožupan Zadarske županije, Franc  Kangler, gradonačelnik Maribora, Bojan Kirbiš, načelnik Občine Starše iz Slovenije, Luka Škara, načelnik Općine Škabrnje, Kristijan Kapović, načelnik Općine Vir, Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana i Željko Blaić, zapovjednik Policijske postaje Pag. Bogumil Šugar, predsjednik Općinskog vijeća Općine Kolan je pozdravio sudionike proslave i rekao kako se u Općini Kolan svake godine radi i stvara nešto novo.
-Na taj način opravdavamo postojanje malih općina kao što je naša Općina Kolan, rekao je Bogumil Šugar.
Josip Zubović Pipe je rekao kako se u Kolanu radi na velikom broju projekata.
-Teška su vremena za ulaganje, ali Općina Kolan ima izuzetno dobre rezultate. Prošle godine smo imali trideset pet posto veći prihod od planiranog. Izdvojio bih neke nove projekte kao što su izmjena javne rasvjete u Kolanu i Mandrama, dovršenje uređenja groblja i mrtvačnice u Kolanu, izgradnja Centra Mandre u kojeg je uloženo tri milijuna i osamsto tisuća kuna i kanalizacija Mandre koja je vrijedna pet milijuna kuna. Pored toga imamo niz manjih projekata kao što je uređenje plaže u Mandrama i Kolanjskom Gajcu, dovođenje vode na  Sveti Duh i Katarelac, uređenje zgrade općine, izrada prostornih planova, izgradnja kamenih zidića. Ponosan sam što u Kolanu gotovo nema nezaposlenih. Ima i problema koji nas muče, a to je podjela imovine između Kolana i Paga. Apeliram na institucije da pomognu da se ovaj mučan proces podjele imovine završi, rekao je Josip Zubović.
Dožupan Đani Bunja je rekao kako je Općina Kolan jedna od onih općina koje potvrđuju da je sadašnji Zakon o jedinicama lokalne samouprave dobar.
-Ovca na vašem grbu simbolizira vrijednog čovjeka koji radi u surovom krajoliku. Ta ovca je dala doprinos prepoznatljivosti Zadarske županije u svijetu. Na tome vam želim čestitati. Neka vam Općina Kolan živi, raste i cvjeta, rekao je Đani Bunja.
Ivo Gregor je rekao kako je  prije devet godina bio na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kolan.
-Tada nisam bio zadovoljan s osnivanjem tako male općine. Tada nisam bio u pravu. Sada sam siguran da ovo što je postignuto ne biste mogli ostvariti u sklopu bivše jedinice lokalne samouprave, rekao je Ivo Gregor.
Na sjednici su Josip Zubović i Bogumil Šugar dodijelili priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Zahvalnicu Općine Kolan za društveni i humanitarni rad dobio je Grgica Šupraha. Povelju počasnog mještanina dobili su Tomislav Družak, za promicanje ugleda Općine Kolan i Franc Kangler za doprinos turizmu i povezivanju Općine Kolna s drugim gradovima i općinama. Grb Općine Kolan dobio je Šime Balabanić koji je omogućio izgradnju podzemne mreže za električnu energiju i pomogao u uređenju kvalitetnije opskrbe Općine Kolan električnom energijom.  U ime nagrađenih prisutnima se obratio Franc Kangler.
-Jako dobro surađujemo s gradovima i općinama u Hrvatskoj. Na otoku Pagu imamo odličnu suradnju s Novaljom i Kolanom kojima nastojimo prenijeti svoja iskustva s Europskom unijom. Napravljeno je dosta velikih projekata, ali nas čeka još puno posla. Općina Kolan je mala, ali ima veće srce nego mnogi drugi, ima srce koje kuca za Kolan, za Pag, Hrvatsku, za europske narode, rekao je Franc Kangler.
 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika