Petak, Rujan 18, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADONAČELNIK PAGA ANTE FABIJANIĆ: SDP IZVRĆE ČINJENICE I POKUŠAVA OBMANUTI JAVNOST

AddThis Social Bookmark Button

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je na konferenciji za medije govorio o navodima iz priopćenja GO SDP-a Paga, a koje je izdano nakon što je u Zadarskom listu objavljen članak pod naslovom „Svaka SDP-ova Vlada ukine nam nešto novo“, a na temu ukidanja Kaznenog odjela u Općinskom sudu u Pagu. GO SDP-a Paga navodi kako su u članku iznesene neistine.
-O ukidanju Kaznenog odjela u Općinskom sudu u Pagu smo progovorili kao o problemu kojeg želimo riješiti. U SDP-u Paga su također znali za zakon, ali su šutjeli. Šutjeli su i kada je došla nova Vlada sa SDP-om na čelu i nisu napravili ništa da se odluka o Općinskom sudu u Pagu promijeni. Nova Vlada je poništila i promijenila mnoge odluke i zakone i gospoda iz SDP-a Pagu su mogla pokušati nešto napraviti da se ne ukine Kazneni odjel. Dobro znamo da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o područjima i sjedištima sudova donesen i da je stupio na snagu kada je na vlasti bio HDZ, ali se provodi sada kada je na vlasti SDP. Svojom šutnjom gospoda iz SDP-a su pokazala da im nije stalo do suda koji u Pagu ima tradiciju dugu preko šest stoljeća. Pokazali su da im nije važno zadržavanje radnih mjesta. Šutjeli su i nisu napravili ništa, a kada smo mi o tome progovorili onda su počeli dijeliti lekcije da ne znamo kada je donesen zakon, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako ne stoji navod GO SDP-a Paga da gradska vlast Paga ne živi s građanima te da ne rješava probleme grada.
-Članovi gradske vlasti su svakodnevno u kontaktu s građanima, vidimo i rješavamo probleme, a SDP projekte opstruira, bojkotira ili ih pokušava zaustaviti. To se najbolje vidi po radu gradskih vijećnika SDP-a. Zaustavljaju projekte i tako usporavaju razvoj Paga. Protiv svega su, a što predlažu? Nisam još čuo da je SDP Paga predložio neki kvalitetan projekt. Bilo bi pošteno da gospoda iz SDP-a kažu što su napravili dok su bili na vlasti u Pagu, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je govorio i o navodu GO SDP-a Paga kako gradska vlast nekome želi pomoći provući kanal grad Pag-Košljun kroz prostorno plansku dokumentaciju.
-Teško mi je vjerovati da netko može izreći takvu neistinu jer u SDP-u Paga dobro znaju da Grad Pag s projektom kanala nema ništa. Projekt je u postupku pribavljanja suglasnosti, a suglasnosti izdaju ministarstva. U ministarstvima su njihovi stranački kolege. To u SDP-u dobro znaju, a prozivaju Grad Pag i tako svjesno obmanjuju javnost, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je neistinit navod GO SDP-a Paga  da nije potpisan Ugovor o financiranju rekonstrukcije i nadogradnje zgrade Općinskog suda u Pagu.
-Ugovor je potpisan i dostavljen Ministarstvu pravosuđa, ali ga nismo dobili natrag potpisanog. To je jedina istina, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako je u gradskom proračunu dvije godine postojala stavka za obnovu zgrade Općinskog suda za što se od državnog proračuna trebalo dobiti 1. 500. 000 kuna. Sredstva nisu dostavljena i stavka je izbrisana iz proračuna. Gradonačelnik Fabijanić je govorio i o Domu zdravlja Pag.
-Gospoda iz SDP-a Paga tvrde kako je odluka o osnivanju Doma zdravlja donesena na njihov zahtjev. Takvu tvrdnju je nepotrebno komentirati. U Pagu su bile komisije za tehnički pregled i za utvrđivanje uvjeta za početak rada Doma zdravlja. Utvrdile su da Dom zdravlja može početi raditi, ali Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi nije izdalo rješenje o početku rada. Rješenje još čekamo. Zašto gospoda iz SDP-a Paga ne naprave nešto da novi ministar, koji je njihov stranački kolega, potpiše rješenje o početku rada Doma zdravlja Pag? rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Govoreći o navodu GO SDP-a Paga da se javnosti ne iznose podaci o ispunjenju gradskog proračuna, gradonačelnik Fabijanić je rekao kako su sjednice Gradskog vijeća javne te da je proračun objavljen u Službenom glasniku i na službenim internetskim stranicama Grada Paga.
-Podaci o proračunu su svima dostupni. Proračun smo ispunili više nego što je bio ispunjen u posljednjih sedamnaest godina. Kada je u Pagu SDP bio na vlasti njihovo ispunjenje proračuna je bilo samo trideset posto od našeg ispunjenja. To dovoljno govori o radu ove vlasti i vlasti SDP-a. I za kraj bih poručio gospodi iz SDP-a Paga da se pokažu na djelu. Neka dokažu da mogu nešto napraviti, a ne samo govoriti. Do sada nisu napravili ništa. Upućeni su u sve što se radi u gradskoj upravi, ali iskrivljavaju činjenice i pokušavaju skupiti jeftine političke poene. Bilo bi bolje da nešto naprave za Pag, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Tekst i fotografija: Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika