Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GO SDP-A GRADA PAGA: U ČLANKU "SVAKA SDP-OVA VLADA UKINE NAM NEŠTO NOVO" IZNESENE SU NEISTINE

AddThis Social Bookmark Button

Priopćenje Gradske organizacije SDP-a Grada Paga od 10. 7. 2012. godine: Dana 06. srpnja 2012. god. u Zadarskom listu objavljen je članak novinara Josipa Portade pod naslovom „ Svaka SDP-ova Vlada ukine nam nešto novo“ . Novinar teksta kao i sam Gradonačelnik u članku navode neistine, pri tome pokazuju  nepoznavanje osnovnih pravnih i političkih činjenica.

Naime, Gradonačelnik u svojim izjavama proziva i osuđuje  SDP kao jedinog krivca za ukidanje Kaznenog odjela pri Općinskom sudu u Pagu te ukidanja Doma zdravlja u Pagu. Gradonačelnik je očito prespavao godinu dana, jer da nije, tada bi znao da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona područjima i sjedištima sudova usvojen u Hrvatskom saboru  točno prije godinu  tj. dana 12. srpnja 2011. god., sa danom stupanja na snagu 01. rujna 2011. godine. Podsjećamo Gradonačelnika da je tada u Saboru većinu imao HDZ, njegov koalicijski partner u Gradu Pagu.
Odluku o ukidanju Domova zdravlja 2002. godine donijela je koalicijska Vlada u kojoj je ministar bio član HNS-a njegovog koalicijskog partnera i savjetnika za strateška pitanja u Gradu Pagu. Danas, prozivajući SDP-ovu Vladu koja u svakom mandatu nešto novo ukine u Gradu Pagu je više nego licemjerna i govori o  nesposobnost gradske vlasti da se bavi sa aktualnim problemima u Gradu.
Gradonačelnik i njegovi koalicijski partneri očito ne uočavaju probleme u Gradu, ne žive sa svojim građanima jer, da žive onda bi radili za boljitak svih građana  Grada a ne samo za neke, kojima je jedini cilj   kako  pronaći  način kako Kanal Pag Košljun provući kroz prostorno plansku dokumentaciju.
Istina je, da su za rekonstrukciju i nadogradnju zgrade općinskog suda u Pagu za vrijeme koalicijske  vlade bila osigurana sredstva u Proračunu RH  i da je građevinska dozvola izdana 2004. godine, ali pri tome zaboravlja da je i sam bio dio vlasti u Gradu koja po tom pitanju nije učinila gotovo ništa. Upravo on je prije dvije godine  imao priliku da  realizira građevinsku dozvolu, naravno nije učinio ništa, iz razloga što nije pristao na transparentnost rada koje je tražilo Ministarsto pravosuđa te Ugovor o financiranju nije htio potpisati.
Da, Odluka o ukidanju Doma zdravlja u Pagu donijeta je 2002. god. ali pri tome prešućuje istinu da je upravo na prijedlog GO SDP-u 2009. godine donijeta Odluka o osnivanju Doma zdravlja u Pagu i to upravo u vrijeme mandata gle čuda Gradonačelnika koji  licemjerno proziva baš upravo SDP.  
Podsjećamo, da je isti novinar u istim novinama pisao o problemu oko ustroja Hitne medicinske službe u Gradu a koja je vezana uz Dom zdravlja u Pagu tek nakon  intervencije u hotelu Meridijan koji je u vlasništvu gradonačelnikovog savjetnika. Čudno, kako Gradonačelnik i za to ne proziva SDP-ovu Vladu za propuste prilikom ustroja Hitne medicinske službe.
Očito je da  se radi o naručenom članku, članku u kojem se nastoji diskreditirati članovi SDP-a koji u kontunuitetu ukazuje na nezakonite radnje koje čini gradska uprava na čalu sa Gradonačelnikom, čiji partneri se pri tome ne libe od prijetnji članovima SDP-a. O sposobnosti Gradonačelnika i njegovim koalicijskim partnerima govori činjenica o ostvarenju Proračuna za 2011. godini, koji iznosi 16 miljuna kuna pri tome ostvrivši manjak u gradskom proračunu od oko 6 miljuna kuna. Naravno, o tome novinar ne  piše, jer građani ne smiju znati što i kako  radi Gradonačelnik sa koalicijskim partnerima.  

Predsjednik GO SDP-a Pag Dario Grašo

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika