Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GENERACIJA KOJA JE 1962. GODINE ZAVRŠILA OSNOVNU ŠKOLU JURJA DALMATINCA PROSLAVILA JE 50 GODINA OD MALE MATURE

AddThis Social Bookmark Button

Nekadašnji učenici i učenice Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu, generacija 1947. koji su 1962. godine završili osmi razred, na neobičan su se način sreli, okupili i na brodu, u odličnom raspoloženju, proslavili pedeset godina od male mature. Po završetku osnovne škole otišli su na školovanje u druge gradove u Hrvatskoj, a neki su otišli i u inozemstvo, primjerice u SAD. Oni koji su živjeli u Pagu viđali su se gotovo svakodnevno, ali neki u Pag nisu dolazili desetljećima. Zbog toga je susret, koji se dogodio prošle godine na zimskom karnevalu, bio neobičan. Slučajno je u isto vrijeme na karneval došlo nekoliko nekadašnjih školskih prijatelja koji u Pag nisu dolazili desetljećima. Dugo se nisu vidjeli i nisu se prepoznali.
-Na karnevalskoj zabavi sam vidio svoje stare prijatelje iz osnovne škole, ali sam shvatio kako ih moji prijatelji, s kojima sam išao u školu, nisu prepoznali. Nisu ni oni nas prepoznali. Prišao sam im i rekao tko sam i tako je sve počelo, rekao je Maržić.
Nakon nekoliko trenutaka nekadašnji školski prijatelji su se prepoznali. Svi su bili sretni zbog susreta.
-Odlučili smo proslaviti četrdeset godina od male mature i pozvati sve koji su s nama išli u razred, ali to nije bilo lako. Muškarce smo brzo pronašli, ali žene su promijenile prezimena i trebalo je nekoliko mjeseci dok smo došli do njihovih adresa, rekao je Maržić.
Okupili su se u Pagu, unajmili su brod i ploveći Paškom uvalom proslavili su četrdeset godina od male mature. Sjetili su se svojih pokojnih učiteljica Ivanke Oguić i Felicite Vukadin.
-Od naših učitelja živ je samo Stipe Sabalić koji nam je predavao gimnastiku. Pozvali smo ga i slavio je zajedno s nama, rekao je Josip Batković.
Sretni što su se nakon dugo godina okupili, dogovorili su novi susret u Pagu iduće godine. Na proslavi su bili Antica Bakač, Josip Batković, Andreja Bukša, Mihovil Bukša, Đurđa Crljenko, Ana Čepulo, Ante Čepulo, Josip Donadić, Josip Fabijanić, Antica Fabijanić, Branka Fabijanić, Marija Fabijanić, Boris Fačini, Šime Fačini, Vjeko Festini, Marijan Glavan, Ante Grašo, Dušan Grašo, Josipa Grubišić, Stošija Jurčević, Đurđa Kaurloto, Vinka Kaurloto, Edo Kustić, Antica Maržić, Vasilja Maržić, Željko Maržić, Jelka Oguić, Marinko Oguić, Mladen Orlić, Eta Paro Vidolin, Neda Perušić, Benka Radaković, Miranda Radaković, Antica Sabalić, Marija  Sabalić, Darko Skitarelić, Mirjana Šavar, Bogdana Šmit, Neda Tičić, Rozmari Usmiani, Boris Valentić, Jure Valentić, Jure Vidolin, Marija Zekić i Marija Žunić.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika