Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

SURADNJA: U RUJNU ĆE U PAGU NASTUPITI 50 GLAZBENIKA I PLESAČA IZ SLAVKOVA KOD BRNA

AddThis Social Bookmark Button

U uzvratnoj posjeti Pagu boravilo je izaslanstvo grada Slavkova kod Brna na čelu s gradonačelnikom Ivanom Charvatom. Naime, nedavno je izaslanstvo Grada Paga sudjelovalo na proslavi Dana grada Slavkova kod Brna i tada je dogovoren uzvratni posjet. Tijekom boravka u Pagu članovi izaslanstva Slavkova razgovarali su s predstavnicima grada Paga o raznim oblicima suradnje. Razgovaralo se i o konkretnim programima.
-Suradnja između Slavkova i Paga je jako dobra i pri svakom susretu predstavnika gradskih uprava dogovorimo neki zajednički program. Ovom prigodom smo razgovarali o nekoliko zanimljivih programa od kojih će se jedan održati u rujnu ove godine, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Dogovoreno je da će od 7. do 9. rujna u Pagu gostovati folklorne skupine iz Slavkova koje u narodnoj nošnji izvode tradicionalne plesove, svirači, Cheerleader grupa iz Slavkova koja je prvak Češke u cheerleader plesu i grupa Country Dancers. Program će se održati na Trgu Petra Krešimira IV., a pripreme će koordinirati Centar za kulturu i informacije Pag.
-Uz nastup gostiju iz Slavkova u rujnu, dogovorili smo da će Slavkov i Pag nastupiti na Turističkom sajmu u Brnu na zajedničkom štandu. Uz to, drago nam je što su ove godine na Trećem međunarodnom festivalu čipke sudjelovale i čipkarice iz Slavkova, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Razgovaralo se i o suradnji između vatrogasaca iz Slavkova i  vatrogasaca iz Paga te o suradnji Srednje škole Bartola Kašića iz Paga i srednje škole iz Slavkova. Naime, Slavkov ima srednju školu za kuhare, konobare i za voditelje turističkih objekata, a Srednja škola Bartola Kašića ima program za kuhare i konobare. Predloženo je da učenici iz Paga dio prakse odrade u Slavkovu, a da učenici iz Slavkova dio prakse odrade u Pagu. Konkretan dogovor prepustit će se upravama dviju srednjih škola.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika