Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POČETAK LJETNIH PROGRAMA NA ZRĆU: DOLAZI 10. 000 TURISTA I KARAVANA MIK-A MORA NOĆITI U ZADRU

AddThis Social Bookmark Button

Gotovo cijeli otok, a posebno Grad Novalju, Zrće i Općinu Kolan očekuje najezda Engleza koji će doći na otvaranje ljetnih programa na Zrću. Ljetna zabava na plaži Zrće, koju je magazin MixMag proglasio najboljim mjestom za zabavu mladih na svijetu te koja je već odavno nazvana hrvatskom Ibizom, počet će „Papaya Opening Weekendom  2012.“ koji će trajati od 22. do 24. lipnja. Zvijezda programa bit će Jerome Isma-Ae. No, glavni događaj na Zrću je Hideout Festival koji će se od 28. lipnja do 2. srpnja održati u klubovima „Aquarius“, „Papaya“ i „Kalypso“. U aranžmanu  putničke agencije  Collegium Mondial iz Ljubljane na Hideout Festival doći će 8. 000 Engleza te brojni gosti iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. U Hrvatskoj se ulaznice za Hideout Festival prodaju po 415 kuna. Na festivalu će nastupiti najveće zvijezde elektro scene, Annie Mac, Loco Dicea, Seth Troxlera, Erol Alkana, Skreama i SBTRKT, Benge i Art Department, Ricardo Villalobosa i brojni drugi. Organizatori festivala su se potrudili kako bi ove godine gosti na drugačiji način doživjeli Zrće i otok Pag. Pripremili su 16 brodova koji će ploviti uz najljepše plaže i najljepši obalni krajolik otoka Paga. Na brodovima će se održavati i zabavni programi. Posjetitelji Zrća bit će smješteni u Novalji, Staroj Novalji, Metajni, Kustićima, Zubovićima,  Vidalićima, Gajcu, Mandrama i u Pagu. U Turističkoj zajednici Grada Novalje kažu kako imaju uhodan sistem primanja velikoj broja gostiju te kako su osigurali dovoljan broj raznog informativnog materijala o Novalji i Zrću, o voznom redu trajekata, katamarana i autobusa te karte otoka. Za vrijeme održavanja festivala u Novalji će se vrijediti posebna regulacija prometa. Na području Općine Kolan bit će smješteno oko dvije tisuće gostiju.
„Gosti će biti smješteni u mjestu Mandre i u kampu Sveti Duh,“ rekao je Ivo Butković, direktor Turističke zajednice Općine Kolan. „Od Kolana do kampa Sveti Duh je izgrađen vodovod koji je neophodan kako bi se osigurao visok standard boravka gostiju. Gostima će biti dostupni  materijali o turističkoj i ugostiteljskoj ponudi Općine Kolan.“
U kampu Sv. Duh su pripremljeni šatori za dvije, četiri i šest osoba u kojima se nalaze zračni kreveti i pokrivala. Englezi koji dolaze na Zrće popunit će se sve turističke kapacitete na području Grada Novalje i Općine Kolan. Do prije tri godine gosti Zrća su popunjavali turističke kapacitete Grada Novalje, međutim, sve bolja organizacija programa u klubovima „Papaya“, „Aquarius“ i „Kalypso“ na Zrće privlači sve više posjetitelja koji, nakon što se popune turistički kapaciteti u Novalji, traže smještaj na području Općine Kolan, Grada Paga pa čak i dosta udaljene Općine Povljana.
U isto vrijeme kada na Zrću bude partijalo više od deset tisuća mladih Engleza, Nijemaca, Austrijanaca, Talijana, Slovenaca i poklonika takvog vida zabave iz Hrvatske, u Novalji će na Trgu Ruža vjetrova u petak, 29. lipnja generalnu probu finalne festivalske večeri upriličiti sudionici Festivala Melodije Istre i Kvarnera, a večer kasnije i samo finale. Upravo zbog velikog broja mladih partijanera koji su zaposjeli sve smještajne kapacitete Novalje, Kolana i Paga, karavana MIK-a koja broji više od sto sudionika neće, kako je to do sada bilo uobičajeno, noćiti u Novalji. Najbliži smještaj mikovci su našli u sedamdesetak kilometara udaljenom Zadru.

 

Josip Portada/Novi list

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika