Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

IZASLANSTVO GRADA PAGA SUDJELOVALO JE NA PROSLAVI DANA SLAVKOVA KOD BRNA U ČEŠKOJ

AddThis Social Bookmark Button

Izaslanstvo Grada Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem sudjelovalo je na proslavi Dana grada Slavkova kod Brna u Češkoj. Dva grada već nekoliko godina održavaju prijateljske odnose, a ti su odnosi i službeno potvrđeni 13. siječnja 2011. godine kada je u Slavkovu kod Brna postpisan Partnerski memorandum o međusobnoj suradnji grada Paga i Slavkova kod Brna.

Partnerski memorandum su potpisali gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Češkoj Frane Krnić i gradonačelnik Slavkova kod Brna Ivan Charvat.
-Bila nam je čast sudjelovati u programu proslave Dan grada Slavkova kod Brna s kojim imamo vrlo dobre odnose i dobru suradnju, posebno na području turizma, a trudimo se uspostaviti i što bolju suradnju na području kulture. Ovakvi susreti su vrlo korisni jer se unaprjeđuje suradnja i dogovaraju se konkretni programi koji zanimaju i Pag i Slavkov kod Brna, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Posjet nije bio samo protokolaran, već i radni. S predstavnicima Slavkova kod Brna gradonačelnik Fabijanić je razgovarao i o konkretnoj suradnji u turizmu i u kulturi. Proslava Dana Slavkova kod Brna trajala je četiri dana i kroz to vrijeme održan je niz folklornih priredbi, koncerata na otvorenom te brojni drugi kulturni i zabavni programi. Priređena je i velika izložba na kojoj su predstavljeni gradovi s kojima Slavkov kod Brna ima potpisane razne oblike sporazuma o suradnji, a na toj izložbi je prikazan i grad Pag.  
 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika