Petak, Rujan 18, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRIZNANJA: PAŠKI SIR SIRANE GLIGORA IZ KOLANA TREĆI PUTA JE DOBIO OZNAKU SUPERIOR TASTE S TRI ZVIJEZDICE

AddThis Social Bookmark Button

Paški sir Sirane Gligora iz Kolana treći puta je dobio nagradu Superior Tate s tri zvijezdice koju dodjeljuje International Quality and Taste Institut iz Bruxellesa. Oznaka Superior Taste s tri zvjezdice je oznaka posebnog okusa i najveća nagrada koja se u toj kategoriji može dobiti. Paški sir Sirane Gligira je još jednom potvrđen kao jedan od najboljih sireva na svijetu.
-Ovo je veliki uspjeh, ali i dodatna potvrda da su hrvatski sirevi i ostali proizvodi prepoznati u svijetu po svojoj vrsnosti. Dobivši ovu nagradu treći puta za redom pridružili smo se elitnoj grupi proizvođača iz cijeloga
svijeta koji su dobili nagradu za trajnost u izvrsnosti okusa, rekao je Šime Gligora, izvršni direktor Sirane Gligora.
Nagradu International Quality and Taste do sada je dobilo samo 47 proizvođača iz cijelog svijeta, a u Sirani Gligora navode kako su ponosni što su prvi koji predstavljaju visoku gastronomiju i produktivnost Hrvatske. Nagrada International Quality and Taste Instituta dodjeljuje se za najbolji okus i ona je jedina oznaka za kvalitetu koju jamče najveći svjetski stručnjaci. Naime, ocjenjivački sud IQIT-a sastavljen je od stručnjaka iz najprestižnijih kulinarskih instituta u Europi kao što su Maitres Cuisiniers u Francuskoj i Belgiji, The Academy of Culinary Arts u Velikoj Britaniji, Academie Culinair de France, Euro Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d Europe, Associaciones des Cocineros de Espana i Verband der Koche Deutschlands. Tijekom testiranja članovi ocjenjivačkog suda imaju povez preko očiju i svi u isto vrijeme dobivaju proizvod koji se ocjenjuje. Ne znaju podrijetlo proizvoda niti vide njegovu ambalažu, a znaju samo njegovu kategoriju. Članovi ocjenjivačkog suda podnose izvješće o mirisu, izgledu, okusu i teksturi proizvoda. Takav način ocjenjivanja osigurava odabir najboljih proizvoda, a treću godinu u toj kategoriji se nalazi Paški sir Sirane Gligora iz Kolana.


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika