Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PROGRAM JAVNIH POTREBA U ŠPORTU ZA 2011. GODINU

AddThis Social Bookmark Button

Rekreativno bavljenje sportom u Pagu je tradicija stara više desetljeća, a mnogi se stariji Pažani sjećaju vrlo uspješnog veslačkog, stolnoteniskog i nogometnog kluba koji su osvajali vrijedna priznanja na raznim regionalnim natjecanjima. Rekreativno bavljenje sportom i danas je u Pagu popularno što potvrđuje i broj od oko dvije stotine članova koliko ih imaju sportski klubovi koji djeluju na području Paga.

U klubove su uključene osobe razne dobi, od učenika nižih razreda osnovne škole do umirovljenika. Paška gradska uprava pomaže i potiče bavljenje sportom osiguravajući u proračunu sredstva za rad sportskih klubova. U program javnih potreba u športu za ovu godinu uključeno je devet klubova. Najveći iznos od 250. 000 kuna namijenjen je Nogometnom športskom klubu Pag. Za rad Športskog ribolovnog društva Orada namijenjeno je 20. 000 kuna, a po 15. 000 kuna osigurano je za Boćarski klub Bartul Kašić iz Dinjiške i za Športsko društvo Hajduk iz Vlašića, dok će po 9. 000 kuna dobiti Teniski klub Pag i Vaterpolo klub Pag.

Malonogometni klub Južina-Pag i Malonogometni klub Hajduk iz Vlašića morat će se zadovoljiti sa po 5. 000 kuna svaki, a najmanje, 2. 000 kuna dobiva Športsko društvo Dinjiška.

 

Foto: J. Portada

                                                     

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika