Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NA NOVOSADSKOM SAJMU PAŠKI SIR KRUNOSLAVA VIDASA IZ NOVALJE OSVOJIO JE ZLATNU MEDALJU

AddThis Social Bookmark Button

Na Novosadskom sajmu Paški sir OPG-a Krunoslava Vidasa iz Novalje dobio je zlatnu medalju u kategoriji tvrdih ovčjih sireva što je veliko priznanje za mali proizvodni pogon. Krunoslav Vidas ima stado od 125 ovaca od kojih je 119 muznih i godišnje proizvede oko 3, 5 tona Paškog sira. Na OPG-u Krunoslava Vidasa ne proizvode se drugi sirevi.
-Osvajanje zlatne medalje na Novosadskom sajmu je izuzetno veliko priznanje za naš Paški sir kojeg proizvodima na stari način, bez pastelirizacije i u znatno manjim količina od otočnih sirana, kaže Krunoslav Vidas.
Vidas kaže kako su velike otočne sirane, kao što su "Paška sirana" i "Sirana Gligora", napravile veliku promidžbu Paškog sira i to manji proizvođači trebaju iskoristiti.
-To je bio i jedan od razloga zbog kojih sam sudjelovao na Novosadskog sajmu jer mi manji proizvođači Paškog sira trebamo iskoristiti putove koje su otvorile velike sirane na otoku. Sudjelovanje na sajmu kao što je Novosadski je veliki izazov za malog proizvođača, a osvajanje zlatne medalje je izuzetan uspjeh, rekao je Vidas.
Vidas je OPG registrirao 1995. godine, no njegova obitelj se ovčarstvom bavi od 1887. godine i po tome je jedna od najstarijih ovčarskih obitelji na otoku Pagu. Vidas želi povećati proizvodnju, međutim, kao vlasnik OPG-a to ne može, jer ne smije otkupljivati ovčje mlijeko od drugih ovčara i ne može otkupljivati kozje ili kravlje mlijeko za proizvodnju drugih sireva kao što to rade otočne sirane.
-Želimo povećati proizvodnju, no istovremeno ne želimo izgubiti na kvaliteti, kaže Krunoslav Vidas.
Nakon osvajanja zlatne medalje na Novosadskom sajmu Krunoslav Vidas će sudjelovati za Izložbi paške ovce i Paškog sira koja će se početkom srpnja održati u Novalji.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika