Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UBLAŽAVANJE POSLJEDICA OLUJNE BURE: GRAD PAG ĆE BESPLATNO PODIJELITI 8. 000 RAZNIH SADNICA

AddThis Social Bookmark Button

Grad Pag je, odlukom gradonačelnika Ante Fabijanića, nabavio 8. 000 sadnica koje će se u petak, 18. svibnja od 10:00 sati besplatno dijeliti poljoprivrednicima i građanima. Besplatno će se dijeliti sadnice salate, krastavaca, pomidora, paprika i drugih raznih poljoprivrednih kultura, onih koje su u vrtovima i poljima najviše stradale od bure.

Bura koja je puhala od nedjelje do utorka nanijela je goleme štete koje se procjenjuju u milijunima kuna, a Grad Pag na ovaj način želi pomoći poljoprivrednicima i građanima koji se usputno bave poljoprivredom.

 

-Na ovaj način želimo pomoći našim poljoprivrednicima i stanovnicima grada Paga koji su na svojim poljima i vrtovima od prošlotjedne bure možda imali najviše šete od svih na otoku, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

U Pagu je u subotu u 14:00 sati izmjerena temperatura zraka od 28 stupnjeva, a u nedjelju se temperatura zraka spustila na 17 stupnjeva. Noćna temperatura zraka iznosila je 12 stupnjeva. Puhala je olujna bura s udarima od preko 160 km/sat. Uz buru padala je i slaba kiša (škrapac) i upravo zbog toga su stradale gotovo sve biljke u poljima i vrtovima. Naime, bura je nanosila posolicu na vlažne listove i biljke su se osušile. U nekim poljima nije ostao niti jedan pomidor, krastavac, bob, cucuvarda i slično. Goleme štete imali su i vinogradari, a stradali su i mnogi vočnjaci i tek posađene sadnice maslina i raznog voća.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika