Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

SVIBANJSKA BURA JE NANIJELA GOLEME ŠTETE-OPĆINA KOLAN POMAŽE SVOJIM POLJOPRIVREDNICIMA

AddThis Social Bookmark Button

Bura koja je na Pagu puhala od subote navečer do utorka ujutro napravila je goleme štete poljoprivrednicima. Bura se dogodila u najgore doba, u vrijeme cvjetanja voćaka i pred početak berbe nekih poljoprivednih kultura. Bura je povremeno puhala olujnom jačinom s udarima od 160 km/sat. Mnoge biljke to nisu izdržale.

-Na Kolanjskom polju je uništena gotova sva loza tako da ove godine mnogi vinogradari neće proizvesti vino. Uništeni su cvjetovi na voćkama i povrće.  Općinskom vijeću sam predložio donošenje odluke o pomoći poljoprivrednicima, a o načinu pomoći ćemo odlučiti na sjednici. No , reagirat ćemo brzo ili novčanom naknadom ili besplatnom podjelom sadnica, rekao je Josip Zubović.
Općina Kolan je, kako bi se ublažile posljedice dugotrajne suše, nedavno svakom poljoprivredniku sa svojeg područja donirala 4. 000 litara vode i tako su spašene mnoge masline, vinogradi i polja zasađena povrćem. Olujna bura u svibnju je sve iznenadila. U subotu poslijepodne na plažama su se mnogi turisti sunčali, neki su se i kupali. U nedjelju se nije moglo šetati bez jakne. Temperatura zraka se u samo nekoliko sati spustila od 29 na 12 stupnjeva. Bura je prouzročila probleme u odvijanju cestovnog i pomorskog prometa. Paški most je u nedjelju i ponedjeljak bio otvoren samo za osobna vozila. Od nedjelje do ponedjeljka u 16: 30 sati bila je u prekidu trajektna veza Žigljen-Prizna. U nedjelju i ponedjeljak u prekidu je bila i katamaranska veza Novalja - Rijeka.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika