Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OKTANI I DRUŽENJE: ČLANOVI MOTOKLUBA "PAŠKA BURA" PROSLAVILI SU TREĆI ROĐENDAN KLUBA

AddThis Social Bookmark Button

Uz zvukove motora, miris pečenja i pjesmu, s brojnim prijateljima iz Hrvatske i Slovenije članovi Motokluba „Paška bura“ su u Drugom magazinu proslavili treći rođendan kluba. Iz Hrvatske su na proslavu došli članovi Motokluba „Beštije“ iz Zadra, Motokluba „Sveti Nikola“ iz Poličnika i članovi policijskog motokluba „Blue Knights“ iz Zadra.

Iz Slovenije su došli članovi Motokluba „Vaški Boysi“ iz Domžale, bikeri iz Maribora i Ptuja. Rođendanska proslava je počela zajedničkom vožnjom po cestama Paga uz pratnju policijskog vozila, a nastavila se u Drugom magazinu uz druženje, pjesmu, obilje jela i pića. Moto klub „Paška bura“ ima 22 člana koje veže ljubav prema motorima i druženju. Predsjednik „Paške bure“ Ivan Kustić je rekao kako članovi kluba često putuju i sudjeluju u raznim akcijama.
-Rado odlazimo na moto okupljanja. Bili smo u Sloveniji, Bosni i u mnogim gradovima u Hrvatskoj, a ove godine planiramo posjetiti Srbiju. Sretni smo što postoji klub i što slavimo njegov treći rođendan, rekao je Ivan Kustić Canko.  
Najstariji član Moto kluba „Paška bura“ je Ante Tičić Doda koji ima 65 godina.
-Motor vozim od svoje petnaeste godine, a prvi motor koji sam vozio bio je Tomos. Sada imam Suzuki Bandit. Motori su moja ljubav i sretan sam što je u Pagu prije tri godine počeo s radom klub koji okuplja ljubitelje motora, rekao je Ante Tičić Doda.
Moto klub „Blue Knights“ dio je međunarodne organizacije policajaca motorista koja ima oko 20. 000 članova. Članovi kluba „Blue Knights“ bili su zadovoljni organizacijom proslave trećeg rođendana Moto kluba „Paška bura“.
-Rado sudjelujemo na okupljanima motorista, a u Pag smo došli kako bi s prijateljima iz „Paške bure“ proslavili rođendan njihovog kluba. Naš klub ima šesnaest članova i sudjelujemo u humanitarnim akcijama. Svake godine organiziramo dvije akcije, jednu za Uskrs i jednu na jesen kada pomažemo djeci poginulih članova, rekao je Ivan Miočić, predsjednik kluba „Blue Knights“.
Član kluba je i Elis Žodan, glasnogovornik Policijske uprave zadarske koji je za subotu, 5. svibnja najavio veliku humanitarnu akciju „Karavana za život-Bikeri na cesti“.
-Motoristi iz cijele Hrvatske će voziti prema Karlovcu gdje je okupljanje, a cilj akcije je da vozači obrate više pozornosti na motocikliste, rekao je Elis Žodan.
Predsjednik Moto kluba „Beštije“ Alen Vimer je rekao kako su se članovi „Beštija“ s mnogim članovima Moto kluba „Paška bura“ sprijateljili i prije osnivanja kluba.
-Drago nam je da u Pagu postoji klub koji ima dosta članova koji često  sudjeluje na okupljanjima motorista. Svojim radom i sudjelovanjem u raznim akcijama želimo razbiti predrasude da su motoristi opasni ljudi. Članovi našeg kluba bave se humanitarnim radom, pomažemo Dječjem vrtiću „Latica“, sudjelujemo u darivanju krvi i drugim akcijama, rekao je Alen Vimer.
Predstavnici Moto kluba „Sveti Nikola“ iz Poličnika bili su zadovoljni organizacijom proslave trećeg rođendana Moto kluba „Paška bura“. Naveli su kako je njihov klub dobio ime po Svetom Nikoli, zaštitniku pomoraca, putnika i sirotinje. S članovima „Paške bure“ se druže od kada je klub osnovan i dobri su prijatelji.
-Ponosni smo što je na proslavu trećeg rođendana našeg kluba došlo toliko naših prijatelja, a vjerujem da smo bili dobri domaćini, rekao je Ivo Kustić Canko. 

 

 

 

 

Tekst i foto: Josip Portada

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika