Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOGAĐAJI: U PAGU JE ODRŽAN 5. SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA ZADARSKE ŽUPANIJE

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Gradske glazbe Pag i Turističke zajednice Paga, pod pokroviteljstvom Županije i Grada Paga, u Pagu je održan 5. Susret puhačkih orkestara Zadarske županije. U službenom dijelu programa nastupili su Gradska glazba Zadar, Gradska glazba Pag, Glazbeno društvo Stankovci i Glazbena škola „Blagoje Bersa“ iz Zadra. Nastupili su i gosti iz Slovenije, Pihalni orkester Jesenice-Kranjska gora i Pihalni orkester Radeških papirničarjev iz Radeča. Prije početka programa, sudionici Susreta su se okupili na trajektom pristaništu i u povorci su prošli Golijom, uz staru luku Mandrač, Branimirovom obalom i došli na Trg Petra Krešimira IV. gdje je Susret i održan. Pred početak programa svi su orkestri zajedno odsvirali  koračnicu „Brački admirali“. 5. Susret puhačkih orkestara Zadarske županije otvorio je Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije.
-Pag je poznat po svojim brendovima, po krajoliku, po svojoj tradiciji, a uz to u Pagu ima glazbenih talenata i mnogo je onih koji se s puno ljubavi bave glazbom. Drago mi je što se ovaj susret puhačkih orkestara događa u Pagu, a svim sudionicima želim uspješan nastup, rekao je Ivan Šimunić.
Sudionike smotre pozdravili su Teo Bukša, predsjednik Upravnog odbora Gradske glazbe Pag i Tino Herenda, zamjenik gradonačelnika Paga. Nakon pozdrava počeo je službeni dio programa. Orkestar Glazbene škole „Blagoje Bersa“ odsvirao je skladbe „Earth song“, „Will following“ i „Wild Cat Blues“. Glazbeno društvo Stankovci je odsviralo pjesme „Bezimeni“, „Slavonska koračnica“, „Išle tri djevojke“ i koncertni mix pjesama „Dubrovačkih trubadura“. Gradska glazba Pag odsvirala je dva purpuria s motivima iz opereta Ive Tijardovića „Mala Floramy“ i  „Splitski akvarel“. Gradska glazba Zadar je odsvirala koračnicu i pjesme „Što ti poklonit“ i „I will always love you“. Naklon službenog dijela programa nastupili su gosti. Pihalni orkester Radeških papirničarjev je odsvirao pjesme „YMCA“, „One moment in time“ i „La bonita“, a Pihalni orkester Jesenice-Kranjska gora je odsvirao pjesme „Polka s pozavno“, „Al me boš kaj rad imela“, „V deželi glasbe in petja“, „Fičfirič polka“ i „Tratata zdaj igra naša muzika“.
Na kraju programa Teo Bukša je gostima podijelio zahvalnice, a Toni Justin, predsjednik i Peter Muhar, član Upravnog odbora Pihalnog orkestera Jesenice-Kranjska gora su svim voditeljima orkestara podijelili prigodne poklone. Nakon nastupa na Trgu Petra Krešimira IV. sudionici 5. Susreta puhačkih orkestara Zadarske županije okupili su se u Drugom magazinu gdje je bilo organizirano druženje.

 

Tekst i foto: Josip Portada

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika