Četvrtak, Prosinac 03, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ŽUPANIJSKI ODJEL ZA IZDAVANJE DOKUMENATA ZA GRAĐENJE JEDAN JE OD NAJGORIH U HRVATSKOJ

AddThis Social Bookmark Button

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je Zadar i Zadarsku županiju i tom je prigodom rekao kako je Zadarska županija, odnosno njezin Odjel za izdavanje dokumenata za građenje, jedan od najgorih u Hrvatskoj po broju neriješenih zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola i drugih dokumenata za gradnju.

Naveo je kako su one županije koje imaju najviše neriješenih predmeta najkorumpiranije. U Zadarskoj županiji ima oko 11. 000 neriješenih zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola i drugih dokumenata za gradnju. Ministar je iznio šokantan podatak da se od ukupnog broja svih neriješenih predmeta u Hrvatskoj,  čak 75 % odnosi na Zadarsku županiju. U Zadarskoj županiji je podneseno 1.369 zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, a niti jedan zahtjev nije riješen. Podaci o katastrofalnom stanju u Odjelu za izdavanje dokumenata za građenje otkriven je nakon nedavnog nadzora koje je u Zadarsku županiju uputilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Uspoređujući stanje u Zadarskoj županiji sa stanjem u drugim županijama, ministar Vrdoljak je rekao kako je čak i u većim županijama u kojima na izdavanju građevinskih dozvola i drugih dokumenata za gradnju radi manje ljudi, stanje znatno bolje nego u Zadarskoj županiji.
-Možemo govoriti o ovim ili onim razlozima, ali statistika je surova. Za tri mjeseca bit će užasno velik priljev zahtjeva koje netko mora riješiti, rekao je ministar Vrdoljak.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika