Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GOSTOVANJE: U PAGU JE ODRŽAN KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA MUNKEDAL IZ ŠVEDSKE

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, na Trgu Petra Krešimira IV. u Pagu održan je koncert Puhačkog orkestra Glazbene škole Munkedal iz Švedske. Puhački orkestar sastavljen od trideset glazbenika došao je u posjet Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, a vodio je ga je Hans Bjermquist, profesor na glezbenoj školi.
-Došli smo u Zadar jer nam je bila velika želja nastupiti u tom lijepom gradu. U Zadru smo imali dva nastupa, a ugodno nas je iznenadio poziv Centra za kulturu za održavanjem koncerta u Pagu i pozivu smo se rado odazvali, rekao je Hans Bjermquist.
Puhački orkestar Munkedal oduševio je publiku izvođenjem obrada hitova grupe „Queen“, Michaela Jacksona, Quiency Jonesa, melodijom iz  filma „Pirati s Kariba“ i evergreenima.
-Publika dobro prihvaća ovakav repertoar jer su te pjesme mnogima bliske, a drugačije je kada se poznati hitovi izvode puhačkim instrumentima, rekao je Hans Bjermquist.
Članovi Puhačkog orkestra Munkedal su učenici i profesori glazbene škole. Ivana Portada, v. d. ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag je u ime Centra gostima iz Švedske poklonila tiskane materijale o Pagu, travaricu iz Benediktinskog samostana Sv. Margarite i baškotine. U pratnji domaćina gosti su razgledali izložbu „Od starog do novog grada Paga“, poprsje Bartola Kašića, kip „Paška čipkarica“, kip Jurja Dalmatinca, kulu Skrivanat i druge spomenike kulture. S voditeljima Puhačkog orkestra Munkedal razgovaralo se i o održavanju koncerta na ljeto, a tada bi puhački orkestar trebao doći s mažoretkinjama koje ih redovito prate na nastupima u Švedskoj.
-Pag je za nas veliko iznenađenje, to je doista lijep grad, a domaćini su bili izuzetno ljubazni. Potrudit ćemo se odazvati pozivu i doći ponovno, rekao je Hans Bjermquist.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika