Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

VELIKI POČETAK TURISTIČKE SEZONE: NA HIDEOUT FESTIVAL NA ZRĆU DOĆI ĆE OKO 15. 000 TURISTA

AddThis Social Bookmark Button

U Novalji će ovogodišnja turistička sezona početi dolaskom oko 15. 000 turista koji će sudjelovati na Hideout Festivalu. Festival će trajati od 28. lipnja od 1. srpnja i održavat će se u klubovima „Aquarius“, „Papaya“ i „Kalypso“. U inozemstvu postoji veliko zanimanje za festival, a u Engleskoj su sve karte za festival rasprodane.

Na Hideout Festival očekuje se dolazak turista iz gotovo cijelog svijeta, no najviše iz Engleske, Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske. U Hrvatskoj se ulaznice prodaju po cijeni od  415, 00 kuna. Na festivalu će nastupiti Skrillex, Chase and Status, Simian Mobile Disco, Tige, Annie Mac, Loco Dice, Seth Troxler,  Erol Alkan, Skream i SBTRKT, Benge i Art Department, Ricard Villalobos i drugi. Ove godine organizatori festivala su uveli neke novine. Za posjetitelje Zrća pripremljeno je šesnaest brodova koji će svakog dana od 13:00 do 21:00 sat ploviti Paškom uvalom. Plovidba brodovima uvedena je kako bi turisti mogli razgledali otočni krajolik i brojne pješčane plaže. Na svakom brodu nalazit će se kapetan i član organizacije programa. U kampu Sv. Duh u Općini Kolan za posjetitelje Hideout Festivala pripremljen je smještaj u šatorima za dvije, četiri i šest osoba u kojima će se nalaziti zračni kreveti i pokrivala. U organizaciji Općine Kolan ove godine je od Kolana do kampa Sv. Duh izgrađen vodovod što je dio priprema za doček velikog broja turista na Hideout Festival.
-Uz sve ljetne programe, posebno je ovaj festival plažu Zrće doveo na listu deset najboljih odredišta za zabavu na svijetu, uz Ibizu, Mykonos i Australiju, kažu organizatori.
Koncem ožujka u sjedištu gradske uprave Novalje održan je sastanak na kojem su bili gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, predstavnici putničke agencije Collegium Mondial iz Ljubljane i predstavnici  Hideout festivala Steven Allison i Daniel Blackledge. Tema razgovora bio je ovogodišnji Hideout Festival. Predstavnici putničke agencije Collegium Mondial su rekli kako će na festival doći oko 8. 000 turista iz Engleske, a to je za 3. 000 više nego prošle godine. Naveli su kako su turisti bili oduševljeni otokom. Gradonačelnik Ivan Dabo je dao podršku Hidout Festivalu i rekao kako daje podršku i svim drugim manifestacijama zbog kojih u predsezoni u Novalju dolazi velik broj turista.


 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika