Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ČLANOVI DVD-A PAG OBILJEŽILI 75 GODINA OD OSNIVANJA SVOJEG DRUŠTVA

AddThis Social Bookmark Button

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag su na svečanosti u Kneževom dvoru obilježili sedamdeset pet godina od osnivanja svojeg društva koje je najstarije na otoku i jedno od najstarijih u županiji. Na svečanosti su se okupili paški vatrogasci, predstavnici Grada, gradonačelnik Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Tino Herenda, te gosti Kažo Kolanović, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, Željko Šoša, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, vatrogasci iz Šibensko – kninske i Koprivničko - križevačke županije, predstavnici DVD-a Novalje i DVD-a Općine Kolan.

Šime Vičević, zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Pag je rekao kako je DVD-a Pag počeo s radom davne 1935. godine.

Uvijek smo na usluzi našim građanima, a posebnu brigu vodimo o mladima, njihovom osposobljavanju, jer na taj način stvaraju odgovornost i druže se na najbolji mogući način,“ rekao je Vičević.

Vičević je naveo kako DVD Pag ima pedeset operativnih članova i prvo je društvo u Zadarskoj županiji koje zapošljava četiri djelatnika.

Neka nas Bog čuva i Majka Božja od Staroga grada, a mi ćemo i dalje odrađivati svoj posao na ponos svih,“ rekao je Vičević.

Gradonačelnik Ante Fabijanić je članovima DVD-a Pag čestitao veliku obljetnicu.

Kaže se da se prijatelji poznaju u nevolji, kada smo nemoćni i kada je najteže, a naši vatrogasci su hrabri i plemeniti prijatelji. Paški vatrogasci ponos su Grada Paga. Ponosan sam što će povijest zabilježiti činjenicu da su paški vatrogasci prvi gradili Spomen križ na Kornatima,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Kažo Kolanović je rekao kako je suradnja između DVD-a Pag i Vatrogasne zajednice Zadarske županije vrlo dobra te je rekao kako će se DVD-u Pag pomoći doniranjem opreme.

Želim vam vjetar u leđa, što manje posla i što više druženja,“ rekao je Kolanović.

Željko Šoša je naveo kako je 75. obljetnica postojanja DVD-a Pag razlog za ponos.

DVD Pag nije samo jedan od najstarijih nego i jedno od najboljih vatrogasnih društava u županiji,“ rekao je Šoša.

Na svečanosti su podijeljena brojna priznanja i odlikovanja, a zvanje počasnog vatrogasnog časnika dobili su Ante Orlić, Ante Oštrić, Bernard Pogorilić i Šime Meštrović.

PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika