Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRIPREME ZA TURISTIČKU SEZONU: U KOLANU SE ČISTILO OKOLIŠ UZ PROMETNICE

AddThis Social Bookmark Button

Oko dvije stotine vreća sitnog otpada sakupljeno je u velikoj akciji čišćenja okoliša uz prometnice koju su, na inicijativu načelnika Općine Kolan Josipa Zubovića, organizirali Općina Kolan, Komunalno društvo Kolan, DVD Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan. Uz goleme  količine sitnog otpada uklonjena je i velika količina krupnog otpada.

Uz ceste je, osim otpada, bilo i uvenulih maslina koje su u veljači uništile niske temperature, bura i posolica. Uvenule masline su uklonjene i posađene su nove. Akcija uređenja okoliša provedena je uz ceste od Kolana prema Mandrama, Šimunima i Novalji.
-Ova je akcija bila vrlo uspješna, a imala je dva cilja. Prvi cilj je uređenje prostora Općine Kolan za nadolazeće blagdane i za turističku sezonu, a drugi cilj je podizanje svijesti kod mještana o važnosti čišćenja okoliša. Otpad ne treba ostavljati na mjestima koja za to nisu predviđena. Svi smo bili iznenađeni velikom količinom otpada koji se nalazio uz ceste, a bilo ga je puno jer se nakupljao godinama. No, ovom akcijom je puno toga očišćeno, a uskoro ćemo uz ceste posaditi oko tisuću sadnica raznog ukrasnog bilja, rekao je Josip Zubović.
U akciji je, uz djelatnike Komunalnog društva Kolan, Turističke zajednice Općine Kolan i članova DVD-a Kolan sudjelovalo i oko trideset mještana Kolana i Mandri, ali i gostiju koji su se zatekli u Kolanu.
-Ovo je bila prva akcija čišćenja okoliša, a s takvim akcijama ćemo nastaviti i dalje. Nakon uređenja okoliša uz ceste, akciju čišćenja organizirat ćemo u mjestu Mandre i Kolan, a posebno na području Beledvira gdje se nalazi velika količina otpada, rekao je Zubović.
U Kolanu su nedavno uređene zelene površine s kojih je uklonjeno uvenulo raslinje, a posađeno je ukrasno i začinsko bilje. Čišćenje okoliša nastavak je akcije uređenja Općine Kolan.
-Čišćenje okoliša je jedan dio priprema za turističku sezonu od koje ove godine dosta očekujemo. Za turističku sezonu se pripremamo na svim razinama, a uređenje okoliša smatram posebno važnim i zbog toga ćemo nastaviti s ovakvim akcijama kako bi uredili cijeli prostor Općine Kolan,  rekao je Zubović.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika