Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

IZBORNA SKUPŠTINA HDZ-A PAGA: SNAŽNI TEMELJI ZA PREDSTOJEĆE LOKALNE IZBORE

AddThis Social Bookmark Button

Na Izbornoj skupštini HDZ-a Paga na kojoj je sudjelovalo 58 izaslanika iz temeljnih ogranaka HDZ-a Paga, Dinjiške i Vlašića, ponovno je za predsjednika izabran Diogen Šuljić koji nije imao protukandidata. Na  Izbornoj skupštini su izabrani i novi članovi Gradskog odbora HDZ-a Paga te izaslanici za županijsku izbornu skupštinu HDZ-a.

Članovi novog GO HDZ-a Paga su Valter Maričević, Mirko Magaš, Tomislav Magaš, Anđelko Žunić, Zdravko Žunić, Edi Babačić, Tonica Bukša, Mate Čepulo, Ante Fabijanić-Tole, Nikola Maržić, Martin Škoda, Mladen Škoda i Anita Zekanović. Novi sastav GO HDZ-a Paga pokazuje kako je HDZ napravio velik zaokret dajući povjerenje starijim članovima, osnivačima HDZ-a u Pagu, ali i novim, mlađim članovima. O stavu izaslanika prema budućem političkom radu stranke pokazuju i rezultati izbora. Primjerice,Valter Maričević, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Pagu na Izbornoj skupštini je dobio najviše glasova, 54 od mogućih 58. Uz Maričevića, veliki broj glasova dobili su Mirko Magaš iz Dinjiške i Tomislav Magaš, također osnivači HDZ-a u Pagu. Izbor Anđelka Žunića i Zdravka Žunića iz Vlašića u GO HDZ-a Paga značajan je za HDZ jer su Vlašići, uz Dinjišku, čvrsto uporište HDZ-a Paga.
-Izborna skupština je održana u skladu sa statutom, u dobrom raspoloženju i optimizmu. Gradski odbor će nastaviti raditi na ostvarivanju političkih ciljeva, a smatram da smo protekle tri godine dobro radili što pokazuje rezultat na izborima za Hrvatski sabor kada je HDZ u Pagu dobio znatno više glasova nego na lokalnim izborima. Jedan od ciljeva koje smo sebi postavili je povratak članova koji su se posljednjih godina odmakli od HDZ-a i uključivanje novih, mladih članova i na taj način želimo stvoriti temelje za budućnost stranke, rekao je Diogen Šuljić.
Na Izbornoj skupštini Tonica Bukša, Ante Fabijanić-Tole, Mladen Škoda i Slavno Žunić su izabrani za izaslanike za županijsku izbornu skupštinu HDZ-a. Diogen Šuljić će također biti izaslanik na županijskoj izbornoj skupštini jer mu, prema statutu stranke, to pravo pripada kao vijećniku Županijske skupštine. Diogen Šuljić je izabran i za izaslanika na 15.  Općem saboru HDZ-a koji bi se trebao održati 20. svibnja u Zagrebu.  HDZ je u Pagu bio najjača politička stranka s najviše članova, no zbog unutarstranačkih sukoba broj članova se ozbiljno smanjio. Na proteklim lokalnim izborima HDZ je dobio tri vijećnika u Gradskom vijeću Paga što nije bilo dovoljno za sastavljanje koalicije jer Gradsko vijeće ima petnaest članova. Kandidata HDZ-a na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika porazio je kandidat koalicije HSP-HSLS Ante Fabijanić. Od tri HDZ-ova vijećnika u Gradskom vijeću jedan je istupio iz HDZ-a i HDZ ima samo dva vijećnika. Sve je to izazvalo golemo nezadovoljstvo  među članovima HDZ-a u Pagu, a vodstvo stranke prisililo na pojačani rad na terenu i na okupljanje članova koji će svojim autoritetom, iskustvom, znanjem i novim idejama ojačati HDZ. Mnogi članovi HDZ-a su uvjereni kako sastav novog GO HDZ-a Paga pokazuje kako se u tome uspjelo te da su stvoreni temelji za veliki uspjeh HDZ-a na idućim lokalnim izborima.
 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika