Četvrtak, Listopad 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

HDZ NOVI ČLAN VLADAJUĆE KOALICIJE- BRANIMIR PARO-VIDOLIN KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA

AddThis Social Bookmark Button

Danas je, točno u podne u sjedištu gradske uprave potpisan sporazum o suradnji između vladajuće koalicije i HDZ-a. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, koji je i predsjednik paškog HSP-a je rekao kako se pregovaralo s HDZ-om te je postignut dogovor oko političke suradnje.

Nakon izlaska SDP-a i ulaska HDZ-a u vladajućoj koaliciji drugo se nije promijenilo, odnosno svi drugi koalicijski partneri su isti,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Fabijanić je rekao kako su pregovori s HDZ-om počeli nakon što SDP nije radio u skladu s načelima koalicijske suradnje.

SDP u Gradskom vijeću ima dva vijećnika, ali su zapravo imali jednog, jer se drugi ponašao kao oporba i mi smo željeli riješiti taj problem, ali bez uspjeha i zbog toga je došlo do razilaženja i do pregovora s HDZ-om,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Paga je rekao kako je nakon nekoliko tjedana pregovora postignut dogovor na temelju kojeg je potpisan koalicijski sporazum.

Odluka o pristupanju koaliciji je donesene na razini stranke u skladu sa statutom HDZ-a i prema postignutom dogovoru HDZ će imati predsjednika Gradskog vijeća,“ rekao je Šuljić. „HDZ u Gradskom vijeću ima tri vijećnika, dakle, drugi smo po broju vijećnika i ovakvo sudjelovanje u vlasti smatramo prihvatljivim, a naša je želja sudjelovanjem u vlasti ostvariti i neke naše programe “

Na pitanje hoće li HDZ sudjelovati i u radu Kolegija gradonačelnika, Šuljić je rekao kako o tome odlučuje gradonačelnik. Na isto pitanje gradonačelnik Fabijanić je odgovorio kako će doći do promjena u sastavu Kolegija gradonačelnika.

Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma s HDZ-om podrazumijeva se da članovi SDP-a koji su sudjelovali u radu Kolegija daju ostavke,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić. „Sigurno je kako će članovi HDZ-a imati ulogu i u tom dijelu obnašanja vlasti, ali za sada nismo razgovarali o imenima.“

Zamjenik gradonačelnika Tino Herenda je rekao kako bi sve stranke u Gradskom vijeku trebale surađivati.

Mi pozivamo sve stranke u Gradskom vijeću na zajedničku suradnju, dakle i one stranke koje nisu u vladajućoj koaliciji kako bi smo lakše rješavali probleme i bolje provodili programe,“ rekao je Herenda.

U vladajućoj koaliciji u Gradskom vijeću Grada Paga su HSP-HSLS, HDZ, HSS, HNS i nezavisni vijećnik s liste M. Mandičića.

PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika