Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOBRA VIJEST: U SAD ĆE SE ODRŽATI PROMOCIJA PAŠKOG SIRA "PAŠKE SIRANE"

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji tvrtke "Forever Cheese" u maloprodajnom trgovačkom lancu „Whole Foods“ u SAD u svibnju će se održati velika nacionalna promocija Paškog sira. Rezultat je to suradnje "Paške sirane" i Michele Buster, vlasnice tvrtke "Forever Cheese" koja je počela u listopadu 2010. godine kada je prvi puta u SAD izvezen Paški sir.

-Promocija Paškog sira održat će se kroz razne degustacije, nagradne igre, a u trgovinama „Whole Foods“ bit će izloženi plakati Paga, Dalmacije i općenito Hrvatske kao gastro destinacije. Mislimo da je ovo velika stvar za Pag i Paški sir. Jako smo sretni što imamo priliku raditi s tvrtkom „Forever Cheese“ koja je vrlo poznata u Americi po uvozu mediteranskih sireva, rekla je Martina Pernar, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani“.
Michele Buster dvanaest godina radi na uvozu sireva iz Europe u SAD. Uglavnom je u SAD uvozila sireve iz Španjolske i Italije. Za Paški sir je doznala slučajno. U New Yorku joj je prijateljica pričala o svojem ljetnom odmoru kojeg je provela u Hrvatskoj.
-Govorila je kako je Hrvatska jako lijepa i odlučila sam posjetiti zemlju o kojoj nisam ništa znala. Obilazila sam razna mjesta, a posebno obalu koja je doista lijepa i došla sam na Pag. Na prijedlog prijatelja koji dobro poznaje Hrvatsku, probala sam Paški sir. Odmah mi se svidio i odlučila sam pronaći proizvođače. Preko Hrvatske gospodarske komore sam došla u kontakt s predstavnicima „Paške sirane“ i tada je počela naša suradnja, rekla je Michele Buster.
Nacionalna promocija Paškog sira u SAD  pomoći će tvrtki „Forever Cheese“ i „Paškoj sirani“ u prodaji sira, no promocija ima veliko značenje i za otok Pag. Nacionalne promocije raznih proizvoda u SAD su u pravilu dobro posjećene, a prate ih brojni mediji što je velika promidžba za otok Pag.
-Ova promocija je još jedan dokaz da je Paški sir uistinu hrvatski gastro dragulj koji je dobio priznanja ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu, rekla je Martina Pernar. 

Michele Buster na Pagu

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika