Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PONOVLJENI NATJEČAJ: ŽELJKA MILETIĆ PONOVNO IZABRANA ZA DIREKTORICU TZ-A PAGA

AddThis Social Bookmark Button

Na sjednici Vijeća Turističke zajednice Paga ponovno je za direktoricu TZ-a Paga izabrana Željka Miletić, diplomirana ekonomistica iz Ražanca. Željka Miletić je već bila izabrana i preuzela je dužnost, međutim jedan kandidat koji se javio na natječaj se žalio i Ministarstvo turizma je utvrdilo kako je bilo propusta u provedenom natječaju.

Bilo je propusta u imenovanju direktorice, a istaknute su i ozbiljne primjedbe na Ugovor o radu kojeg je Željka Miletić potpisala s Turističkom zajednicom. Ministarstvo turizma je zatražilo raspisivanje novog natječaja, a Željka Miletić je odlukom Vijeća TZ-a Paga prestala obavljati dužnost direktorice TZ-a Paga. Po nalogu Ministarstva turizma raspisan je novi natječaj na kojeg je stiglo devet ponuda od kojih niti jedna nije bila iz Paga. Članovi Vijeća TZ-a su ponovno za direktoricu izabrali Željku Miletić, no odlučili su ništa ne prepustiti slučaju.
-Nacrt ugovora o radu dostavit ćemo Ministarstvu turizma i zatražit ćemo njihovo mišljenje jer želimo sve napraviti u skladu sa zakonom, a ujedno osigurati da Turistička zajednice normalno radi, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je predsjednik Skupštine i Vijeća TZ-a Paga.
U Pagu je predsezona počela. Prvi turisti su stigli, a veći broj turista očekuje se za Uskršnje blagdane. Prema procjenama većine turističkih agencija ovogodišnja turistička sezona mogla bi biti znatno bolja od prošlogodišnje. Posebno su dobre najave dolazaka turista s područja Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije, a hoteli će od Uskršnjih blagdana do konca rujna imati agencijske goste iz Poljske, Češke i Slovačke. U kampu „Šimuni“ rezervirano je oko 70 posto mjesta. Turistička zajednica  organizira brojne ljetne programe, a u mnogim je programima suorganizator. Uz to, Turistička zajednica obavlja razne poslove koje je, u skladu sa zakonom, obavezna obavljati. Vijeće TZ-a Paga je zatražilo mišljenje Ministarstva turizma kako bi se imenovanje direktorice obavilo u skladu s propisima te kako bi se izbjeglo odugovlačenje potpisivanja Ugovora o radu.


 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika