Petak, Listopad 30, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ODJECI SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA: PRIOPĆENJE SDP-A PAGA I PAŠKE STRANKE

AddThis Social Bookmark Button

Priopćenje SDP- a Paga/PSP-a: Predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga za ponedjeljak 19. ožujka o. g.  sa početkom u 10:00 sati sazvao je sjednicu s dnevnim redom na kojem su se trebale donijeti Odluke zbog usklađenja sa Zakonima,  između ostalih i Odluka o izradi UPU Kotica, Plan Nabave, Odluka o odvodnji otpadnih voda....

lzvješće o radu Gradonačelnika za izvještajno razdoblje srpanj-prosinac 2011. g od., Odluku o dodjeli priznanja Grada Paga.
Odredbama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Paga propisano je "prijedlozi akata se podnose Predsjednik Gradskog vijeća, prijedlog akta mora sadržavati - pravnu osnovu za donošenje, tekst prijedloga akta s obrazloženjem".
Kako se od strane predsjednika Gradskog vijeća učestalo krše odredbe Poslovnika Gradskog vijeća, vijećnici SDP-a i Paške stranke napustili su sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda zbog omalovažavanja gradskih vijećnika i Gradskog vijeća.
Naime, na svim prethodnim sjednicama ukazivalo se predsjedniku Gradskog vijeća ne nepravilnosti – nepisanja ili vrlo šturih pisanja obrazloženja predlagatelja akata, na koje se isti učestalo oglušuje pri tome kršeći odredbe Poslovnika.
Ujedno ga podsjećamo na kršenje drugih odredbi Poslovnika, a koje se odnose na radna tijela Gradskog vijeća koji daju vijeću svoje prijedloge, sugestije, mišljenja o pojedinim pitanjima koja su predmet rasprave i odlučivanja na sjednici Vijeća iz kojih je oporba isključena.
Izjava Gradonačelnik „ovo što su napravili vijećnici oporbe je neshvatljivo i pokazuje kako im nije u interesu dobrobit Paga, kako ih ne zanima rasprava o izgradnji srednje škole je licemjerna.
Koliko je gradonačelniku važna izgradnja srednje škole govori i činjenica da u svom lzvješću radu niti jednom rijeci ne spominje projekt, a niti je bila na dnevnom redu sazvane sjednice.
Stoga, ponovno podsjećamo predsjednika Gradskog vijeća, da biti predsjednikom nije formalnost, već da bi savjesno i odgovorno provodio Odredbe U stava, Zakona, Statuta Grada Paga kao i ostalih akata.

Predsjednik GO SDP-a Pag Dario Grašo
Predsjednik Paške stranke Pag Igor Karavanić

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika