Utorak, Rujan 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADSKO VIJEĆE PAGA: VIJEĆNICI PAŠKE STRANKE I SDP-A IZ PROTESTA OTIŠLI SA SJEDNICE

AddThis Social Bookmark Button

Sjednica Gradskog vijeća Paga čiji je početak bio zakazan za 19. ožujak u 10:00 sati, odgođena je jer su oporbeni vijećnici Paške stranke i SDP-a napustili  sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda, odnosno prije nego je službeno počela. Razlog napuštanja sjednice je, kako je rečeno, omalovažavenje gradskih vijećnika i Gradskog vijeća.

 

To su rekli Igor Karavanić, predsjednik Paške stranke i gradski vijećnik i Josip Tičić, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a.
-Materijali za sjednice Vijeća su obrazloženi sa samo nekoliko rečenica, a to nije dovoljno. O nekim točkama dnevnog reda ne možemo raspravljati jer materijale ne dobivamo na vrijeme i do sjednice ih ne možemo proučiti.  Dnevni red se dopunjava točkama o kojima nismo prethodno obaviješteni. To je omalovažavanje vijećnika i Gradskog vijeća i zbog toga, u znak protesta, napuštamo sjednicu, rekao je Josip Tičić.
Nakon odlaska vijećnika oporbe u Gradskoj vijećnici ostalo je sedam vijećnika, a kako Gradsko vijeće Paga ima petnaest vijećnika sjednica se nije mogla nastaviti, odnosno nije mogla početi jer sjednica počinje izglasavanjem dnevnog reda, a oporba je napustila sjednicu prije toga. Vladajuća koalicija u kojoj su HSP, HDZ, HNS, HSS i nezavisni vijećnik željela je nastaviti sa sjednicom, no nedostajao im je jedan vijećnik. Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Paro -Vidolin (HDZ) je odgodio sjednicu za pet sati. Kako bi se mogla održati sjednica vijećnici vladajuće koalicije su pozvali vijećnika Eduarda Maržića (HSS).
-Ovo što su napravili vijećnici oporbe je neshvatljivo i pokazuje kako im nije u interesu dobrobit Paga. Pokazali su kako ne žele sudjelovati u raspravi o pripremama za obilježavanje Dana Grada Paga, o dodjelama javnih priznanja, a u dopuni dnevnog reda bila je i rasprava o izgradnji zgrade za Srednju školu Bartola Kašića. Vijećnici oporbe su pokazali da ih to ne zanima, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Na dnevnom redu sjednice je, među ostalim, Odluka o izmjenama i dopunama plana nabave Grada Paga za 2012. godinu, Odluka o izradi UPU-a turističke zone Kotica,  Odluka o komunalnom doprinosu i izvješće gradonačelnika o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2011. godine.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika