Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OPĆINA KOLAN: ZELENE POVRŠINE UKRAŠAVAJU SE SADNJOM UKRASNOG I ZAČINSKOG BILJA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Općine Kolan, u mjestima Kolan, Mandre i Kolanjski Gajac provodi se projekt uređenja zelenih površina, šetnica i sadnje nekoliko tisuća sadnica raznog ukrasnog i začinskog bilja. Cilj projekta je uređenje zelenih površina i ukrašavanje svih mjesta na području Općine Kolan za nadolazeće blagdane i za turističku sezonu. Projekt financiraju Općina Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan, a radove izvode djelatnici Komunalnog društva Kolan. U uređenju zelenih površina i sadnji pomažu i članovi DVD-a Kolan. Projekt uređenja zelenih površina počeo je obradom zemljišta i uređenjem sustava za zalijevanje, a nakon toga su posađene sadnice. U Kolanu vjeruju kako će posađene biljke do ljeta uljepšati izgled Kolana, Mandri i Kolanjskog Gajca te kako će se prilagoditi otočnoj klimi.
-Biljkama je potrebna voda, posebno ljeti i zato pozivamo građane da biljke zalijevaju, a isto tako biljke je potrebno zaštititi od bure koja bi ih mogla uništiti. Ako se bude pravilno postupalo s biljkama, svake godine imat ćemo sve zeleniji i ljepši prostor, rekao je Ivo Butković, direktor Turističke zajednice Općine Kolan.
U sklopu priprema za turističku sezonu, u mjestu Mandre gradi se poslovni centar u kojem će se nalaziti velika trgovina, turističke agencije i uredi Turističke zajednice. Kolan je, po „Sirani Gligora“ poznat i kao mjesto u kojem se proizvode vrhunski sirevi koji su dobili brojna priznanja na međunarodnim sajmovima. Provedena je katastarska izmjera Kolanjskog polja na kojem će se izgraditi sustav navodnjavanja, a napravljeni su i prilazni putovi. Jedan od razloga uređenja Kolanjskog polja je obogaćivanje turističke ponude.
-Želimo potaknuti razvoj poljoprivrede koja je stagnirala u odnosu na turizam i ovčarstvo, a Kolanjsko polje za to pruža velike mogućnosti. Poljoprivreda je jedna od tradicija Kolana, a razvojem poljoprivrede moći ćemo našim gostima ponuditi prave domaće proizvode, rekao je načelnik Općine Kolan Josip Zubović.
Prema procjenama turističkih agencija i iznajmljivača, ovogodišnja turistička sezona u Općini Kolan trebala bi biti znatno bolja od prošlogodišnje.


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika