Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

FILMSKA RADIONICA: PREMIJERA FILMA O PAGU ODRŽAT ĆE SE U KINU "EUROPA" U ZAGREBU

AddThis Social Bookmark Button

Nakon zimske stanke u Pagu je nastavljen rad filmske radionice Video Next koju vode Tenja Bošnjaković i Dijana Protić, apsolventice dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. U drugom dijelu filmske radionice pridružili su im se montažer Jerko Ban te glumica i montažerka Marija Kobić, poznata iz serije "Zabranjena ljubav".

 

Filmsku radionicu organiziraju Centar za kulturu i informacije Pag i Video pokret iz Zagreba. Radionica se financira sredstvima Europske unije preko programa „Mladi na djelu“ i namijenjena je mladima od 18 do 30 godina.  Sudjelovanje u radionici je besplatno.
-Ovo je četvrta godina kako vodimo filmske radionice u raznim gradovima Hrvatske na kojima učimo mlade ljude kako formirati ideju za film te kako napisati scenarij, snimiti i montirati film, rekla je Tenja Bošnjaković.
Dijana Protić je rekla kako svako mjesto ima nešto specifično, nešto što se ne vidi na prvi pogled i kako se upravo o tome želi napraviti film. U prvom dijelu radionice polaznici su učili kako razraditi ideju za film i kako napisati scenarij, učili su rukovanje kamerom i počeli su sa snimanjem filma.

U drugom dijelu radionice polaznici će s montažerom Jerkom Banom pregledati materijale koje su snimili.
-Najprije ćemo analizirati pogreške i učiti polaznike kako ih popraviti. Uz to, polaznike ćemo učiti osnove rada u programu za montažu, odnosno kako se u program stavljaju snimljeni materijali, kako se režu i slažu, rekao je Jerko Ban.
Polaznici filmske radionice su snimili probu „Paške robinje“ te pojedinosti iz konoba, kafića i mjesta na kojima se okupljaju mladi. U nastavku filmske radionice, napravit će se i neke nove snimke.
-Jako sam zadovoljna materijalom kojeg smo do sada napravili. Polaznici imaju dobre ideje i naučili su dosta o načinu izrade scenarija, naučili su rukovati kamerom i spremni su za nastavak rada, rekla je Tena Bošnjaković.
Premijera filma kojeg će snimiti i montirati polaznici filmske radionice u Pagu održat će se 12. ožujka u kinu „Europa“ u Zagrebu, a u travnju film će se prikazati u Domu kulture u Pagu.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika