Četvrtak, Prosinac 03, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADONAČELNIK ANTE FABIJANIĆ RAZGOVARAO S POTPREDSJEDNIKOM VLADE RADIMIROM ČAČIĆEM

AddThis Social Bookmark Button

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić bio je u Zagrebu na radnom sastanku s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem. Na sastanku se govorilo o raznim temama, a posebno o gospodarskim, turističkim i drugim potencijalima grada Paga, te o potrebi razvoja komunalne infrastrukture u Pagu.

Razgovaralo se i o zgradi u kojoj se nalazi Osnovna škola Jurja Dalmatinca i Srednja škola Bartola Kašića. U vrijeme kada jedinice lokalne samouprave iz državnog proračuna dobivaju sve manje sredstava, sastanak s ministrom Čačićem je u paškoj gradskoj upravi ocijenjen izuzetno korisnim.
-Kriza je na svim razinama i toga smo svjesni, ali moramo se truditi kako bi čelne ljude državne vlasti uvjerili u potencijale kojima Pag raspolaže. Imamo velike mogućnosti za ulaganja, a vjerujem kako će nam u tome pomoći i Ministarstvo gospodarstva. Izuzetno sam zadovoljan razgovorom s potpredsjednikom Vlade gospodinom Čačićem koji je pokazao veliko zanimanje za naše razvojne programe. Naš cilj je ostvariti projekte koji će omogućiti zapošljavanje, jer je u Pagu zapošljavanje najveći problem. Moramo učiniti sve kako bi zadržali mlade ljude, a to se može samo otvaranjem novih radnih mjesta, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gospodarstvo Paga temelji se na turizmu, ovčarstvu i solarstvu. „Solana Pag“ dobro posluje, ovčarstvo se vrlo uspješno razvija i „Paška sirana“ je dobrim poslovanjem postala najveća tvrtka na otoku, no turizam se ne razvija onako kako se to očekivalo u vrijeme izrade i donošenja Prostornog plana uređenja grada Paga. Pag raspolaže sa samo 400 hotelskih ležajeva. Primjerice, površinom i brojem stanovnika znatno manji Rab ima dvanaest puta više hotelskih ležajeva.
-Gospodarstvo Paga potaknut će ulaganja u turizam i kompatibilne djelatnosti kao što je na primjer trgovina. Trudimo se privući investitore koji će izgraditi turističke objekte u kojima će se otvoriti nova radna mjesta. U Pagu je, kao i u drugim mjestima na otoku, svako radno mjesto dragocjeno i kada bi ostvarili samo neke od naših projekata i kada bi se za početak zaposlilo dvadeset do trideset ljudi, to bi bio velik uspjeh. Nadamo se da će nam u ostvarenju naših planova pomoći i država, prije svega Ministarstvo gospodarstva. Moramo potaknuti razvoj gospodarstva jer se samo na taj način mogu očekivati pomaci na bolje. Razvojem gospodarstva otvorit će se nova radna mjesta, ali će se uspješno puniti gradski proračun i moći ćemo ostvariti i druge projekte koji su za Pag važni, ali koji nisu profitabilni, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako se želi ostvariti nekoliko projekata u kulturi, zatim projekte koji će omogućiti kvalitetniji život mladih u Pagu, a uz to se želi pomoći starijim osobama i svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.
-Sve to možemo ostvariti samo ako potaknemo razvoj gospodarstva, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika