Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U RESTORANU "DUBRAVA" ODRŽAN JE POSLJEDNJI OVOGODIŠNJI DJEČJI KARNEVAL

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a uz pokroviteljstvo Grada Paga održan je posljednji ovogodišnji Dječji karneval. Od nedjelje, za "zadnji dani", karnevalski program će se održavati na otvorenome, na Trgu Petra Krešimira IV. gdje će se plesati paško kolo, igrat će se tombola i dijelit će se nagrade najboljim maškarama. Postavit će se i šatori u kojima će se nuditi razna jela i pića. Na Dječjem karnevalu okupio se velik broj djece i roditelja koji su na raspolaganju imali besplatne krafne, kekse, grickalice, sokove, sir i pršut. Djeca su sudjelovala u brojnim nagradnim igrama. No, voditeljica programa Nina Persola je iznenadila roditelje i pozvala ih na natjecanje u igri stolica i bacanje lopte u koš. Roditelji su sa zadovoljstvom prihvatili poziv na igru i dok su se roditelji natjecali, djeca su navijala.
-Na ovom posljednjem ovogodišnjem Dječjem karnevalu bilo je vrlo lijep ugođaj jer je došao velik broj djece i roditelja. Imali smo i više sponzora tako da je bilo više nagrada, ali i slatkiša, krafni, sokova i jela što je sve bilo besplatno. Dječji karneval je bio poklon djeci i roditeljima jer nam je cilj održavanje tradicije, rekla je Ivana Portada, v. d. ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
Posljednji ovogodišnji Dječji karneval sponzorirali su Pekarnica „Vodice“, Market „Lorenco“, „Paška sirana“, „Frank“ i „Vedis“. U pripremanju Dječjeg karnevala i u uređenju prostora pomogle su Jelene Grubišić iz MO Pag i Ružica Persola iz Udruženja obrtnika Grada Paga. U Pagu se dječji karnevali održavaju nekoliko desetljeća, a prvi dječji karneval održan je u restoranu „Dubrava“. Nakon toga se održavao u raznim prostorima, u restoranu „Smokva“, u hotelu „Pagus“ i u Križevačkom odmaralištu.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika