Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRVI TURNIR OTOKA PAGA U BRIŠKULI I TREŠETI- ZAVRŠNICA I PODJELA NAGRADA

AddThis Social Bookmark Button

Uz prigodnu svečanost i janjetinu, u konobi „Bile“ je obilježen završetak Prvog turnira otoka Paga u briškuli i trešeti na kojem su sudjelovala dvadeset četiri para natjecatelja s cijelog otoka. Prvi turnir otoka Paga u briškuli i trešeti organizirao je Grad Pag, a suorganizatori su bili Centar za kulturu i informacije i Mjesni odbor Pag.

Prvo mjesto osvojio je par Ivan Dabo Đono- Jure Palčić iz Novalje, drugo mjesto osvojio je par Petar Oštarić-Tihomir Oštarić iz Kolana, a treće  mjesto osvojio je par Branimir Paro-Vidolin-Marin Fabijanić iz Paga. Nagrada za prvo mjesto iznosila je 3.000 kuna, za drugo mjesto 2. 000 kuna i za treće mjesto 1. 000 kuna. Uz novčanu nagradu, najbolji su dobili i pehare. Turnir je trajao tri mjeseca i privukao je veliku pažnju ljubitelja briškule i trešete. Pobjednike je proglasila Ivana Portada, v. d. ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, a pehare i novčane nagrade je podijelio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
-Turnir smo organizirali kako bi obnovili zanimanje za tradicionalne igre briškulu i trešetu i drago mi je što je sudjelovao velik broj natjecatelja i što je turnir praćen s velikim zanimanjem. Čestitam svim natjecateljima, a posebno najboljima. Siguran sam kako će iduće godine na turniru biti još više sudionika iz svih mjesta na otoku, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Ivana Portada je najavila kako će Drugi otočni turnir otoka Paga u briškuli i trešeti iduće godine početi 17. studenog, a parovi će se prijavljivati od 1. studenog. Dok je još trajala podjela pehara i dok se pobjednicima čestitalo, na gradele se stavljala mlada paška janjetina, rezao se sir i pršut i nazdravljalo se domaćim vinom. Komentiralo se kako su političari dobri igrači briškule i trešete jer su među najboljima Ivan Dabo Đono, gradonačelnik Novalje i Branimir Paro-Vidolin, predsjednik Gradskog vijeća Paga. Ivan Dabo-Đono je zahvalio na čestitkama.
-Često igram briškulu i trešetu jer te naše stare igre volim i kada sam čuo za turnir predložio sam Juri Palčiću da se prijavimo i eto, osvojili smo prvo mjesto na ovom prvom turniru na otoku. U svemu što radim idem do kraja, tako radim kao gradonačelnik, tako radim i kada pišem poeziju, a tako sam pristupio i ovom natjecanju. Bilo je lijepo igrati, mislim da smo se svi dobro zabavili, a na turnir ćemo se prijaviti i iduće godine, ne da bih sve opet pobijedili, nego da se opet dobro zabavimo, rekao je Ivan Dabo Đono.
Petar Oštarić i Tihomir Oštarić su bili zadovoljni osvojenim drugim mjestom.
-U ovakvoj konkurenciji veliki je uspjeh doći do finala i osvojiti drugo mjesto. Zadovoljni smo organizacijom turnira, a prijavit ćemo se i iduće godine, rekao je Petar Oštarić.
Branimir Paro-Vidolin i Marin Fabijanić su imali posebnog razloga za zadovoljstvo. Pehar za prvo mjesto otišao je u Novalju, pehar za drugo mjesto otišao je u Kolan, a samo je onaj za treće mjesto ostao u Pagu.

Tako su u završnici turnira Branimir Paro-Vidolin i Marin Fabijanić na neki način predstavljali grad Pag, a osvojenim trećim mjestom su se dokazali kao najbolji igrači briškule i trešete gradu Pagu ili barem kao najbolji od onih koji su sudjelovali na natjecanju.
-Ovo je veliki uspjeh, sretni smo što smo u završnom dijelu natjecanja predstavljali grad Pag i što smo osvojili treće mjesto, rekao je Branimir Paro-Vidolin.
Nakon proglašenja pobjednika i čestitki na stolove je stavljena pečena paška janjetina. Dok je vani zavijala bura, u konobi se, uz janjetinu, sir i pršut dugo slavio uspješan završetak Prvog turnira otoka Paga u briškuli i trešeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika