Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ULAGANJA I NAPREDAK-U MJESTU MANDRE U OPĆINI KOLAN GRADI SE POSLOVNI CENTAR

AddThis Social Bookmark Button

U mjestu Mandre u Općini Kolan gradi se "Poslovni centar Mandre" u kojem će se nalaziti nekoliko poslovnih prostora razne namjene. Općina Kolan je i prije završetka radova raspisala javni natječaj za zakup poslovnih prostora u Poslovnom centru kako bi se što prije pronašli zakupci te kako bi do ljeta Poslovni centar u cijelosti proradio. U Poslovnom centru Mandre nalazit će se ured Turističke zajednice Općine Kolan i Turističkog informativnog centra, trgovina, cafe bar i turističke agencije. U mjestu Mandre ostvaruje se najveći dio turističkog prihoda Općine Kolan.
-Poslovni centar Mandre doprinijet će razvoju turizma, a ujedno će poboljšati kvalitetu života u mjestu Mandre, kao i u cijeloj Općini Kolan. Potreba za poslovnim centrom postoji već dugo vremena jer ugostiteljska i druga ponuda mora pratiti razvoj turizma i potrebe domaćeg stanovništva. No, za početak gradnje Poslovnog centra trebali su se ostvariti svi uvjeti, a to je određivanja lokacije, izrada projekta i dobivanje građevinske dozvole. Radovi će biti završeni do proljeća, a do tada ćemo imati i zakupce poslovnih prostora jer je raspisan natječaj za zakup poslovnih prostora, rekao je Josip Zubović, načelnik Općine Kolan.
Posljednjih godina Općina Kolan je uložila velika sredstva u razne infrastrukturne i druge projekte kojima je cilj poboljšanje kvalitete života stanovnika Općine Kolan i razvoj turizma. Ovčarstvo i turizam su najvažnije gospodarske grane u Općini Kolan. Katastarskom izmjerom Kolanjskog polja omogućen je i razvoj poljoprivrede, osobito vinogradarstva. U prostorno planskoj dokumentaciji Općine Kolan predviđena je izgradnja hotela koji su neophodni za brži razvoj turizma. Općina Kolan želi privući i investitore koji bi gradili hostele namijenjene turistima mlađe životne dobi.  U Kolanu postoje dvije sirane, „Sirana Gligora“ i Sirana „MIH“, a najavljuju se novi projekti u ovčarstvu i mljekarstvu. Općina Kolan, razmjerno veličini, od svih mjesta na otoku Pagu ima najviše visokoobrazovanog stanovništva.  
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika