Petak, Siječanj 15, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: U RESTORANU "DUBRAVA" ODRŽAN JE PRVI OVOGODIŠNJI DJEČJI KARNEVAL

AddThis Social Bookmark Button

Veselo je bilo na prvom ovogodišnjem Dječjem karnevalu u Pagu koji je održan u restoranu „Dubrava“ na Branimirovoj obali, u lijepo uređenom, ugodnom i toplom ambijentu, uz nagradne igre, besplatne grickalice, krafne i razne sokove. Dječji karneval organizirao je Centar za kulturu i informacije Pag, uz pokroviteljstvo Grada Paga.

 

Održavanje Dječjeg karnevala pomogli su i sponzori, Market „Lorenzo“, „Paška sirana“, pekarnica „Vodice“ i Franči Grašo, vlasnik restorana „Dubrava“. Market „Lorenzo“ poklonio je grickalice, sokove i igračke, „Paška sirana“ je poklonila sir, a pekarnica „Vodice“ je napravila stotinu ukusnih krafni. Sve se dijelilo besplatno, a i ulaz je bio besplatan jer su Centar za kulturu i informacije i Grad Pag odlučili Dječji karneval organizirati na poklon djeci i njihovim roditeljima. U organizaciji programa i u uređenju prostora pomogli su Jelena Grubišić, predsjednica MO Pag i Ružica Persola iz Udruženja obrtnika Grada Paga. Za dobru glazbu pobrinuo se paški glazbenik Tonči Tičić-Doda, a program je vodila Nina Persola.

Djeca su se zabavljala uz ritmove popularnih pjesama, no s najviše su radosti plesala Paško kolo. Djeca su sudjelovala u brojnim i zanimljivim nagradnim igrama. Među sudionicima Dječjeg karnevala bilo je i vrlo male djece koja nisu mogla skakutati, trčati, pjevati i izvoditi sve što se u nagradnim igrama moralo raditi. Zbog toga je bilo nagradnih igara u kojima su, umjesto male djece, sudjelovali njihovi roditelji.
-Dječji karneval se u Pagu organizira već gotovo pola stoljeća i postao je vrlo lijepa tradicija, a prvi dječji karneval u Pagu održan je upravo u restoranu „Dubrava“, u istom prostoru u kojem se održava i ove godine.  Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno Gradu Pagu kao pokrovitelju, sponzorima i gospodinu Franču Grašu, vlasniku restorana „Dubrava“ koji nam je ustupio restoran. Bez tako velike pomoći ne bi smo mogli organizirati ovako lijep događaj, rekla je Ivana Portada, v. d. ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
Na pitanje što im se na Dječjem karnevalu najviše sviđa djeca su odgovarala različito. Jedni su rekli kako im se sviđa što je toplo, drugi su rekli kako im je lijepo jer su se obukli u maškare, trećima se svidjelo obilje besplatnih grickalica, sokove i krafni. No, svi su bili oduševljeni dobrom glazbom i nagradnim igrama. Dječji karneval održat će se i u nedjelju 12. veljače u restoranu „Dubrava“, a organizatori su pripremili nova iznenađenja, nagradne igre i brojne nagrade.

GALERIJA:

PagPress/FACEBOOK

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika