Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

SNIJEG NA PAGU: DOBROM ORGANIZACIJOM OMOGUĆEN PROMET NA CESTAMA

AddThis Social Bookmark Button

U noći od petka na subotu i u subotu tijekom dana Pag je prekrio snijeg debljine od dva do deset centimetra, a uz to je puhala olujna bura. No, Pag je spremno dočekao snijeg i buru. Po naputku Državne uprave za zaštitu i spašavanje, gradonačelnik Paga Ante Fabijanić sazvao je sastanak o mjerama koje treba poduzeti zbog nevremena.

Na sastanku su bili predstavnici DVD-a Pag, Komunalnog društva Pag, Civilne zaštite Grada Paga i Policijske postaje Pag. Sve gradske institucije su stavljene u stanje pripravnosti.
-Nakon što smo dobili izvješće o pogoršanju vremena održan je sastanak predstavnika gradskih i državnih institucija i podijeljeni su zadaci. U „Solani Pag“ smo nabavili krupnu sol za posipanje lokalnih cesta, obale, ulica i trgova u staroj jezgri Paga. Posipana je i Stara riva te most Katine. Najvažnije nam je bilo omogućiti prometovanje cestama i normalno kretanje pješaka po gradskim ulicama i u tome smo uspjeli, te spremno reagirati na sve probleme koje nevrijeme donosi. Na sreću, bura i snijeg nisu prouzročili veće štete, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Državnu cestu D-106 na relaciji Pag-Paški most posipali su djelatnici Županijskih cesta, a za čišćenje cesta od snijega koristila se i ralica. U petak poslijepodne došlo je do kvara na 110 kW dalekovodu zbog čega je u Pagu i u mjestima na južnom dijelu otoka više puta nestalo struje. U noći od petka na subotu u Pagu struje nije bilo nekoliko sati što je stvorilo velike probleme u obiteljskim kućama koje imaju grijanje samo na struju. Pag je, bez vanjske rasvjete i bez ikakvog svjetla, uz jaku buru i snijeg, izgledao sablasno. Zbog mraka, jake i vrlo hladne bure nitko nije izlazio iz kuće, a na cestama nije bilo vozila. Kvar na dalekovodu je popravljen. Stanje na cestama nije se poboljšalo jer je i u subotu puhala bura i padao je snijeg. Policijska uprava Zadarska, Policijska postaja Pag je izdala priopćenje u kojem se navodi: „Prema odluci Hrvatskih cesta d.o.o.  od 20. 09. 2011. godine donesena je nova Odluka o regulaciji cestovnog prometa preko Paškog mosta u uvjetima olujnog i orkanskog vjetra pa je promet ograničen prema dvije skupine vozila, a ne više kako je bilo na 3 skupine vozila. U prvu skupinu vozila spadaju sve vrste vozila osim osobnih, dok u drugu skupinu spadaju samo osobna vozila. Promet preko Paškog mosta zatvara se za prvu skupinu vjetra ukoliko mjerne stanice na Paškom mostu pokazuju brzinu od 82 km/h (mokar kolnik) i 90 km/h (suh kolnik), a za drugu skupinu vozila zatvaranje mosta ako je jačina vjetra 97 km/h (mokar kolnik) i 108 km/h (suh kolnik). Molimo vozače da se pridržavaju ograničenja ili se prethodno prije odlaska na put, a prolaze preko Paškog mosta, informiraju na 112, 192 ili direktno PP Pag na 023/611-032.“
Sve javne službe u Pagu bit će u pripravnosti do stabiliziranja i poboljšanja vremena.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika