Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

IZ POLICIJSKE POSTAJE PAG: ODLUKA O REGULACIJI CESTOVNOG PROMETA PREKO PAŠKOG MOSTA

AddThis Social Bookmark Button

"Prema odluci Hrvatskih cesta d.oo od 20.09.2011.god. donesena je nova Odluka o regulaciji cestovnog prometa preko Paškog mosta u uvjetima olujnog i orkanskog vjetra pa je promet ograničen prema dvije skupine vozila, a ne više kako je bilo na 3 skupine vozila.

U prvu skupinu vozila spadaju sve vrste vozila osim osobnih. U drugu skupinu spadaju samo osobna vozila. Promet preko Paškog mosta zatvara za prvu skupinu vjetra ukoliko mjerne stanice na Paškom mostu pokazuju brzinu od 82 km/h (mokar kolnik) i 90 km/h (suh kolnik), a za drugu skupinu vozila zatvaranje mosta, ako je jačina vjetra 97 k/h (mokar kolnik) i 108 km/h (suh kolnik).

 

"Molimo vozače da se pridržavaju ograničenja ili se predodno prije odlaska na put, a prolaze preko Paškog mosta, informiraju na 112, 192 ili direktno PP Pag na 023/611-032.
PU Zadarska PP Pag
_________________________________________________________________________________________________________________________________

U noći od utorka na srijedu na Pagu je zapuhala bura i zahladilo je. Do srijede ujutro palo je i oko jedan centimetar snijega koje se nije dulje zadržao. Temperatura zraka se spustila na -1 stupanj, a na sjevernim dijelovima otoka spustila se i do -3 stupnja. Zbog bure i niske temperature zraka došlo je do problema u odvijanju cestovnog i pomorskog prometa. Zbog odrona bila je zatvorena je županijska cesta Pag-Sveti Duh. Zbog poledice je otežano prometovanje svim otočnim cestama. Djelatnici Županijskih cesta su posipali državnu cestu D-106 Pag-Paški most, a djelatnici gradske tvrtke Pag II su posipali ulice i trgove. U srijedu u 11:00 sati obustavljen je trajektni promet na trajektnoj vezi Prizna-Žigljen. Preko Paškog mosta je bio dozvoljen promet, ali uz pojačan oprez. U staroj jezgri Paga mnoge su ulice bile zaleđene zbog čega se hodalo oprezno, a nekim ulicama se gotovo i nije moglo prolaziti. U srijedu navečer je bila snježna mečava s burom i povremeno tramuntanom, a temperatura zraka na sjevernom dijelu grada Paga spustila se do -5 stupnjeva. U četvrtak je puhala bura jačine od 50 do 80 km/sat, a jutarnja temperatura zraka je iznosila -2 stupnja. Djelatnici gradske tvrtke Pag II nastavit će posipati ulice i trgove u staroj jezgri Paga.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika