Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOŽIVLJAJ: PAŠKINJE U FUŠTANIMA SUDJELOVALE SU NA SNIMANJU MODNIH FOTOGRAFIJA ZA GLORIUGLAM

AddThis Social Bookmark Button

Paški ovčari, Paškinje u fuštanu, posjetitelji konoba i ribari u posljednje su vrijeme sve češći statisti na snimanju raznih reportaža, dokumentarnih filmova i televizijskih emisija. Producente Pag privlači svojim izuzetnim krajolikom, starom srednjevjekovnom jezgrom, ali i pojedinostima koje se na drugim područjima ne mogu pronaći. Premda su ovčari, ribari i žene u fuštanima statirali na raznim snimanjima, prvi puta su, zahvaljujući ekipi magazina „GloriaGLAM“ statirali na snimanju modnih fotografija. Naime, u Pagu je održano snimanje za broj koji izlazi u veljači. Ivana Omazić, gošća urednica „GloriaGLAMA“ za veljaču odlučila se za Pag jer je tražila tipičan mediteranski krajolik, a uz to je željela na drugačiji način prikazati modne fotografije.
-Posebno su mi zanimljive žene u fuštanima s kojima smo napravili seriju fotografija. Želja mi je bila modno snimanje maknuti iz studija i dovesti ga na cestu. Prvi dio snimanja je napravljen na Gornjem gradu u Zagrebu s radnikom plinare, sa šetačima pasa i s hokejašima „Medvešćaka“. U Pagu smo radili modne fotografije na kojima su se manekenke nalazile u četiri situacije, s Paškinjama u fuštanima, s ribarima, s ovčarom i ovcama i s igračima briškule i trešete u paškoj konobi, rekla je Ivana Omazić.
Modele su nosile manekenke Ivana Severinec i Lana Petanić koje su se, u raznim odjevnim kombinacijama i na raznim mjestima, družile s ovčarima, Paškinjama, ribarima i igračima trešete i briškule i u svim su se ulogama dobro snalazile. Snimanje modnih fotografija za magazin „GloriaGLAM“ zabavljalo je i Paškinje u fuštanima.
-Još nas je malo koje nosimo fuštan i dobro je da nas se slika da ostane uspomena. Prije su u Pagu skoro sve žene, djevojke i djevojčice nosile fuštane, ali vremena su se promijenila, mlade žene odavno ne nose fuštane i malo nas je ostalo, rekla je jedna Paškinja u fuštanu.
Snimanje modela s Paškinjama i fuštanu održano je na Trgu Petra Krešimira IV. Ekipa „GloriaGLAMA“ je bila vrlo zadovoljna snimanjem modnih fotografija u Pagu.
-Modele smo uspjeli snimiti u lijepom mediteranskom ambijentu u Pagu i okolnom krajoliku i to je ono zbog čega smo došli. Zahvalna sam svim divnim ljudima iz Paga koji su s nama dobrovoljno radili na snimanju, rekla je Ivana Omazić.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika