Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU SE, POD POKROVITELJSTVOM PROGRAMA EU "MLADI NA DJELU", ODRŽAVA FILMSKA RADIONICA ZA MLADE

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji „Video pokreta“ iz Zagreba, a u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Pag, u Pagu se održava filmska radionica pod nazivom „Video/Next“ koju vode Tena Bošnjaković i Dijana Protić, apsolventice dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti iz Zagreba. Filmska radionica je namijenjena mladima od 18 do 30 godina.

 

Održava se pod pokroviteljstvom programa Europske unije „Mladi na djelu“, a  sudjelovanje u radionici je besplatno.
-Četiri godine vodimo filmske radionice u cijeloj Hrvatskoj i učimo mlade ljude kako formirati ideju, napisati scenarij, snimiti i montirati film. Ideja ovakvih  radionica je podjela znanja, rekla je Tena Bošnjaković.
Teoretski dio nastave održava se u uredu Centra za kulturu, a praktični dio nastave održava se na raznim mjestima koja su određena tematikom filma. Prva tri dana polaznici filmske radionice su učili razradu ideju za snimanje filma, pisanje scenarija, rukovanje kamerom i način na koji se film snima. Od mnogih ideja koje su imali odlučili su se za film na temu „Pag navečer“ kako bi zabilježili što se jedne obične večeri događa u Pagu.

U Drugom magazinu su snimili probu „Robinje“, u nekadašnjoj palači Mirković su snimili druženje mladih, a zabilježili su i večernja događanja u konobama. Dio filma su snimili i u parku prirode Dubrava.
-Svako mjesto ima nešto specifično, nešto što se ne vidi na prvi pogled i to  želimo prikazati, rekla je Dijana Protić.
Nakon snimanja polaznici će učiti montažu i napraviti film.


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika