Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DJEČJI VRTIĆ "PAŠKI MALIŠANI" DOBIT ĆE NOVI PROSTOR ZA DVIJE JASLIČNE SKUPINE

AddThis Social Bookmark Button

Prema programu paške gradske uprave ove bi se godine trebalo početi s radovima na proširenju zgrade Dječjeg vrtića "Paški mališani". Za tu su namjenu u gradskom proračunu osigurana sredstva, no za uređenje vrtića dobit će se i financijska pomoć Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u visini od 850. 000 kuna.
-Dječji vrtić je iznimno važna institucija za Pag i namjera nam je dogradnjom zgrade omogućiti kvalitetnije uvjete za boravak polaznika vrtića, ali i stvoriti bolje uvjete za rad djelatnika, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Za obnovu zgrade dječjeg vrtića „Paški mališani“ izrađen je projekt, dobivena je lokacijska i građevinska dozvola, a financijska pomoć zatražena je od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
-Protekle godine smo se posvetili izradi projektne dokumentacije za nekoliko većih i za Pag važnih projekata s kojima se natječemo za sredstva iz državnog proračuna, a među projektima je i uređenje Dječjeg vrtića „Paški mališani“. Vjerujemo kako ćemo od ministarstva dobiti sredstva kako bi, zajedno s onim što smo osigurali u gradskom proračunu mogli početi s radovima, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Dušanka Grubišić, ravnateljice Dječjeg vrtića „Paški mališani“ navodi kako bi se od državnog proračuna trebalo dobiti oko 850. 000 kuna i s tim bi se sredstvima moglo početi s radovima.
-Zgrada dječjeg vrtića će se nadograditi kako bi se u nadograđenom dijelu uredili prostori za dvije jaslične skupine jer nam je to sada najpotrebnije. Trenutno imamo prostora samo za jednu jasličnu skupinu i to nije dovoljno. Dogradnjom vrtića organizirat će se mlađa, srednja i starija jaslična skupina i tako će se omogućiti bolji rad, rekla je Dušanka Grubišić.
U Dječjem vrtiću „Paški mališani“ ove je godine upisano 79 djece.
U Pagu predškolski odgoj ima dugu tradiciju. Prvi dječji vrtić su 1919. godine otvorile koludrice Benediktinskog samostana Sv. Margarite. Vrtić se tijekom godina selio na više lokacija, no niti jedna nije bila prikladna i osamdesetih godina prošlog stoljeća vrtić je izgrađen u Velebitskoj ulici. Uz pomoć sredstava iz gradskog proračuna u vrtiću su preuređene prostorije za boravak djece, spavaonice, igraonice, dnevna soba s televizorom, kuhinja, a uz vrtić je uređeno i igralište s ljuljačkama, toboganom i drugim sadržajima.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika