Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POČELE SU PRIPREME ZA KARNEVAL-GRAD PAG JE RASPISAO NATJEČAJ ZA ZAKUP DRUGOG MAGAZINA

AddThis Social Bookmark Button

Grad Pag je raspisao natječaj za davanje u zakup „Drugog magazina“ za obavljanje ugostiteljske djelatnosti za vrijeme održavanja Paškog zimskog karnevala. To je početak priprema za Paški zimski karneval koji počinje prve subote nakon blagdana Sveta Tri Kralja. Drugi magazin daje se u zakup od 1. siječnja do 29. veljače 2012. godine.

Karneval je u Pagu najvažniji dio naslijeđene baštine i tradicije, a pripreme za karneval počinju već nakon Božića. Drugi magazin naziv je za jedan od devet starih skladišta soli koji je preuređen za održavanje večernjih karnevalskih zabava.
-Drugi magazin je na početku ove godine uređen i u njemu su se održavale večernje karnevalske zabave subotom i zabave za vrijeme zadnjih dana karnevala i tako će biti i iduće godine. Prostor je dovoljno velik, a bio je vrlo dobro uređen i očekujemo kako će tako biti i za predstojeći karneval, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
U Drugom magazinu su, nakon čišćenja od raznog materijala i popravka krova, postavljeni stolovi, stolice, šank, uređeno je mjesto za živu glazbu i plesni podij. Zahvaljujući uređenju Drugog magazina na subotnjim karnevalskim zabavama bilo je znatno više posjetitelja nego prijašnjih godina. Naime, karnevalske zabave su se gotovo 40 godina organizirale u restoranu hotela „Bellewue“ koji je bio dovoljno velik i prikladno uređen za primanje većeg broja posjetitelja. Međutim, nakon pretvorbe i privatizacije, hotel „Bellewue“ je napušten i počeo se urušavati i zbog toga se u njemu nisu mogle organizirati zabave. Petnaest godina u Pagu nije bilo odgovarajućeg prostora i Paški karneval je kroz to vrijeme izgubio dosta od svoje ljepote. Subotnje karnevalske zabave su se organizirale u neodgovarajućim prostorima i na njima je bilo malo posjetitelja. Tek nakon uređenja Drugog magazina Paški zimski karneval je postao ono što je nekada bio, središnji zimski zabavni događaj na otoku u kojem sudjeluje na stotine Paškinja i Pažana. Karneval počinje karnevalskim plesom pod maskama prve subote nakon blagdana Sveta Tri Kralja i nastavlja se do Čiste srijede. Posljednjih dana karnevala karnevalske zabave se održavaju u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak prije Čiste srijede, a te su zabave najposjećenije i traju do jutra.

 

Više: PAŠKI KARNEVAL

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika