Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADSKO VIJEĆE GRADA PAGA DONIJELO JE PRORAČUN ZA 2012. GODINU U VISINI OD 34 MILIJUNA KUNA

AddThis Social Bookmark Button

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga prihvaćen je proračun za 2012. godinu u visini od 34 milijuna kuna, a u proračun su uvršteni brojni projekti koji se već ostvaruju ili oni koje se namjerava početi ostvarivati u idućoj godini. Za neke projekte gradska uprava će konkurirati za sredstva državnog proračuna i očekuje kako će u tome uspjeti.
-Ove smo se godine posvetili izradi projektne dokumentacije s kojom ćemo konkurirati za sredstva iz državnog proračuna i očekujemo potporu za naše projekte. Zbog toga smatram da je ovako definiran proračun realan i ostvariv, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako se planira izgraditi kanalizacija na predjelu Vodice, šetnica u mjestu Vlašići, vodosprema Košljun-Sv. Martin, te kako će se, radu uštede električne energije, na vanjskoj rasvjeti postaviti  led diode. U proračunu je 1. 540. 000 kuna osigurano za nadogradnju  zgrade Dječjeg vrtića „Paški mališani“.
-Uređenje zgrade dječjeg vrtića nam je izuzetno važno kako bi djeca koja polaze vrtić imala bolje uvjete za boravak, a nadogradnjom vrtića stvorit će se kvalitetniji uvjeti i za rad djelatnika vrtića, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
U proračun za iduću godinu uvrštena je izgradnja i uređenje školske zgrade za što se planira utrošiti 400. 000 kuna. Iduće godine planira se završiti uređenje Kneževog dvora, starog mosta, riva u Šimunima i u  Vlašićima. Nastavit će se i arheološka istraživanja u Starom gradu, a za tu namjenu je osigurano 50. 000 kuna. Iz proračuna će se sa 66. 000 kuna sufinancirati program Osnovne škole Jurja Dalmatinca, a sa 55. 000 kuna  program Srednje škole Bartola Kašića. U proračunu je 200. 000 kuna osigurano za stipendije. Za programe korisnika proračuna predviđeno je 1. 566. 000 kuna, a tog iznosa 260. 000 kuna dobit će udruge i društva u kulturi, 480. 000 kuna namijenjeno je za održavanje sakralnih objekata te 331. 000 kuna za financiranje programa korisnika u sportu.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika