Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U KNEŽEVOM DVORU OTVORENA JE IZLOŽBA SLIKA POD NAZIVOM "STAROM GRADU NA DAR"

AddThis Social Bookmark Button

U velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu otvorena je izložba slika pod nazivom „Starom gradu na dar“. Na izložbi je postavljeno dvadeset slika rađenih tehnikom akrila na platnu koje su nastale za vrijeme održavanja likovne kolonije koju su u studenom prošle godine u Pagu organizirali članovi Likovnog centra „Velebno“ iz Zagreba. Prihod od izložbe namijenjen je Župnom uredu Pag za arheološka istraživanja u Starom gradu, području na kojem se do 15. stoljeća nalazio Pag. Izložbu je otvorio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji se zahvalio Jelici Batić, članici Likovnog centra „Velebno“ koja je potakla organiziranje likovne kolonije u Pagu te Kampu „Šimuni“ koji je ugostio članove i članice likovne kolonije.
-Bilo nam je drago u našem gradu ugostiti sudionike likovne kolonije koji su izradili slike s raznim motivima Paga te su ih ustupili Župnom uredu kako bi se njihovom prodajom prikupila sredstva za arheološka istraživanja u Starom gradu. Na tome smo im zahvalni i vjerujem kako će ova izložba biti zanimljiva likovnoj publici, a ujedno se nadam da će se građani i tvrtke iz Paga kupnjom slika pomoći nastavku arheoloških istraživanja u Starom gradu, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić.
Izložbu „Starom gradu na dar“ organizirali su Centar za kulturu i informacije Pag i Mjesni odbor Pag, a pokrovitelji izložbe su Župni ured i Grad Pag. Uz slike, na izložbi se prodaju i dvije za Pag vrlo značajne  knjige, „Blasone genealogico di  tutte le famiglie nobili della citta di Pago“ Marka Laura Ruića i „Statut Paške općine“. Knjige se prodaju po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a prihod od prodaje knjiga također je namijenjen nastavku arheoloških istraživanja u Starom gradu. Izložba će biti otvorena do 23. prosinca.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika