Utorak, Rujan 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U DOMU KULTURE ODRŽANA JE BLAGDANSKA PRIREDBA OSNOVNE ŠKOLE JURJA DALMATINCA PAG

AddThis Social Bookmark Button

U Domu kulture u Pagu održana je tradicionalna blagdanska priredba Osnovne škole Jurja Dalmatinca na kojoj su nastupili učenice i učenici iz dramske i recitatorske grupe, iz grupe Zavičajni govor, Dječji zbor Vijolice, školski zbor, Plesna grupa i članice sekcije ritmike. Bila je to lijepa, dobro organizirana i dobro izvedena priredba.

 

Učenici su izradili čestitke koje su se, po cijeni od 5 kuna, prodavale u predvorju Doma kulture, a prihod od prodaje čestitki namijenjen je Zakladi Ana Rukavina.
-Ova priredba je poklon učenika i škole za predstojeće blagdane i priredbom vam želimo poželjeti blagoslovljen Božić i uspješnu i sretnu Novu godinu. Naša škola se uključila u akciju „Želim život“ Zaklade Ana Rukavina i nadam se da ćete se kupnjom čestitki koje su izradili učenici pridružiti toj humanitarnoj akciji, rekla je prof. Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag.
Predstava je bila ispunjena dječjim zanosom, igrom, pjesmom, ljepotom kostima, a osobito se dojmila ležernost kojom su učenice i učenici nastupili pred brojnom publikom.

Članovi dramske grupe izveli su igrokaz na temu odnosa roditelja i učenika, a grupa Zavičajni govor je priredila kviz. Učenici su morali pogađati značenje pojedinih riječi iz dijalekta Paga koje su već pomalo zaboravljene. Članice plesne grupe i grupe ritmika izvele su zanimljivu koreografiju. Dječji zbor „Vijolice“ izveo je nekoliko pjesama iz svojeg, u Pagu dobro poznatog repertoara s kojima zbor nastupa na raznim manifestacijama u Pagu i izvan Paga. Osnovnu školu Jurja Dalmatica pohađa 260 učenika. Uz obaveznu nastavu škola učenicima nudi izborne sadržaje, informatiku, vjeronauk, talijanski jezik, a učenici se uključuju i u izvannastavne aktivnosti, u dramsku, likovnu  i recitatorsku grupu, u mali i veliki pjevački zbor, u grupu mladi knjižničari, te u razne sportske aktivnosti. U školi se posebno ponose izvannastavnim aktivnostima kojima se njeguje kulturna baština Paga, a to su skupine zavičajni govor, čipkarska skupina i folklor.    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika