Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UMIROVLJENICI S PODRUČJA GRADA PAGA DOBIT ĆE BOŽIĆNICU OD 200, ODNOSNO 100 KUNA, OVISNO O VISINI MIROVINE

AddThis Social Bookmark Button

Umirovljenici s područja Grada Paga dobit će božićnicu u visini od 100, odnosno 200 kuna, ovisno o visini mirovine. Naime, na temelju odluke gradonačelnika Paga Ante Fabijanić umirovljenicima koji imaju mirovinu do 2.000 kuna isplatit će se 200 kuna, a umirovljenicima koji imaju mirovinu veću od 2.000 kuna isplatit će se od 100 kuna. Isplata božićnica obavljat će se preko Socijalnog vijeća grada Paga, a u podjelu će biti uključeni i predsjednici mjesnih odbora Pag, Dinjiška, Vlašići i Šimuni. Umirovljenici će se prijavljivati u mjesne odbore gdje će im se izdati bon kojeg će moći iskoristiti u markeru Lorenzo. Božićnice će se izdavati do 10. siječnja, a umirovljenici koji se do tada ne prijave nadležnom mjesnom odboru izgubit će pravo na božićnicu. Umirovljenici nerado govore o svojem socijalnom statusu, o cijenama, režijama i niskim mirovinama. Tek poneki, no ne želeći se isticati imenom, kažu kako mnogi umirovljenici ne žive nego preživljavaju i kako najveći dio mirovine potroše na plaćanje režijskih troškova i hrane.
-Od dvije tisuće kuna mirovine svaki mjesec treba platiti struju i vodu, a to je više od trećine mirovine, a nekima na račune potroše i polovicu mirovine. Od onoga što ostane kupi se malo hrane, a bira se gdje je jeftinije. Teška su vremena, ali mi tu ne možemo ništa, kaže umirovljenik koji nakon četrdeset četiri godine radnog staža ima mirovinu od 2. 300 kuna.
Navodi kako ima i težih slučajeva, odnosno kako neki umirovljenici žive od 1. 800 kuna mirovine, a s takvom se mirovinom može preživjeti samo uz najveća moguća odricanja. Upravo zbog toga što teško žive raduju se svakoj pomoći, pa su se tako obradovali i najavljenoj božićnici koja će im uljepšati predstojeće blagdane.


    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika