Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U DOMU KULTURE U PAGU, U SRIJEDU 21. PROSINCA ODRŽAT ĆE SE KONCERT KLAPE SVETI JURAJ-HRM

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga u srijedu, 21. prosinca u Domu kulture u Pagu, u prigodi nadolazećih blagdana održat će se koncert klape Sveti Juraj-HRM. Gost na koncertu bit će klapa Sol. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u pretprodaji.

Pretprodaja karata traje od 19. do 21. prosinca u Centru za kulturu i informacije Pag od 8:00 do 12:00 sati, a karte se mogu kupiti i 45 minuta prije početka koncerta. Cijena ulaznice je 20,00 kuna. Klapa Sveti Juraj -Hrvatske ratne mornarice osnovana je 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu.  Djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske.

Klapa je dobila brojna priznanja i nagrade, a neke od njih su: 1. nagrada na internacionalnom festivalu u Boleslawiecu (Poljska) 2002. god., Zlatna plaketa s kadenom Mare nostrum Croaticum 2005. godine za iznimno očuvanje i promicanje nacionalnog, kulturnog, povijesnog i vjerskog dobra hrvatskog naroda u svijetu, nominacija za diskografsku nagradu Porin 2005. u kategoriji klasične glazbe za najbolju izvedbu većeg komornog sastava, komornog ili simfonijskog orkestra ili zbora skladbom Ave Maria, Srebrena kula Cambi (druga nagrada publike) na večeri „Kaštelanski đir“ 2005. god., Zlatna plaketa Pelerinage Militaire International- PMI u povodu 50. obljetnice Međunarodnog susreta vojski svijeta u Lurdesu, za izniman doprinos i sudjelovanje u internacionalnom programu 2008. godine, Pozlaćeni povijesni grb grada Skradina - 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda za najbolju izvedbu izvorne klapske pjesme na 29. susretu dalmatinskih klapa u Skradinu 2008., Grand prix - festivala zabavne glazbe Split 2009. i treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda u suradnji s Đanijem Stipaničevim za pjesmu „Mali Paškin“, 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog suda i nagrada za najbolju dalmatinsku pismu na internacionalnom „Marko Polo festivalu pisme i vina“ u Korčuli 2010. god. za pjesmu „Zapivaj klapo moja“, pobjednik festivala „Klape Gospi Sinjskoj“ 2011. (nagrada publike ).

Klapa je nastupala u Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Austriji, BiH, Crnoj Gori, u NATO bazi u Monsu i u Bruxellesu u Centru zapovjedništva za Europu, nastupila je na 11. europskom festivalu muških komornih zborova u Pećuhu u Mađarskoj.
U suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika klapa „Sveti Juraj“-HRM je bila domaćin Prvog susreta klapa hrvatskog iseljeništva u domovini koji je održan u Kaštel Starom 1. srpnja 2006. i na kojem su nazočile klape hrvatskog iseljeništva iz čitavog svijeta.
Klapa „Sveti Juraj“- HRM bila je sudionik klapskog spektakla „Klape u areni“ 2007. i 2008. godine u Puli, kao i velikog klapskog spektakla „Klape na Poljudu“ 2010. godine u Splitu. Kao poseban gost sudjelovala je na svečanom koncertu Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2007. u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“  u Zagrebu.

Klapa je izdala deset  nosača zvuka: Sa krša ovog glasi te zovu (2002.god), Hrvatski Božić (2003 god), Domovini s ljubavlju ( 2004.god.), Priče mora (2005. god.), Pismo moja (2006.god.), Cvijet čežnje (2007.god.), Tebe tražim Bože moj (2008.god.), Ružo crvena (2009.god.), Gospi velikog hrvatskog zavjeta (2010. god), Zapivaj klapo moja – best of (2010. god ).

Pjevači klape „Sveti Juraj“- HRM su: Hrvoslav Kužić, Marko Bralić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Ivica Kuzmanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić i Ignacio Tranfić, a umjetnički voditelj je prof. Mario Božić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika