Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

BLAGDANSKI POKLON DJECI I RODITELJIMA: U DOMU KULTURE U PAGU S VELIKIM JE USPJEHOM ODRŽANA PREDSTAVA "MAČAK U ČIZMAMA"

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom grada Paga u dvorani Doma kulture u Pagu s velikim je uspjehom i uz veliku posjećenost održana predstava „Mačak u čizmama“ Kazališta lutaka Zadar. U održavanju predstave pomogli su i sponzori, tvrtke Pag 91, Paška sirana, Camping village Šimuni i Lorenco.

 

U dvorani je bilo 270 posjetitelja, od kojih su mnogi sjedili na pomoćnim stolicama, a neki su i stajali. Od 270 posjetitelja, bilo je oko150 djece koje je na ulazu u dvoranu dočekivao Djed Mraz i dijelio im poklone. Ulaz na predstavu bio je besplatan.
-Predstava je bila poklon djeci i roditeljima za predstojeće blagdane. Zahvalni smo gradu Pagu na pokroviteljstvu te sponzorima koji su se doista s puno radosti odazvali našem pozivu. Raduje nas izuzetno veliko zanimanje djece i odraslih za predstavu. Održavanje ovako dobre predstave pred punom dvoranom je izuzetan doživljaj i vjerujem da će djeci, ali i njihovim roditeljima ostati u lijepom sjećanju, rekla je Ivana Portada, v. d. ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.

Predstavu „Mačak u čizmama“ je prema istoimenoj priči Charlesa Perraulta režirao Dražen Ferenčina, scenografiju i lutke je izradio Mojmir Mihatov, a glazbu je komponirao Mate Matišić. U predstavi igraju Josip Mihatov, Juraj Aras, Zlatko Košta, Dragan Veselić, Tamara Šoletić, Sanja Zalović, Gabrijela Meštrović Maštruko i Robert Košta. Predstava je vrlo dobro režirana, a zanimanje publike, posebno djece, postiže se i zadržava zanimljivim i neočekivanim obratima, pjesmom i s vrlo dojmljivim scenskim efektima. Redatelj Dražen Ferenčina uspio je spretnim i dojmljivim, a za lutkarsku predstavu pomalo rizičnim potezom, oživotvoriti lutke. Naime, u prvom dijelu predstave na sceni se pojavljuju samo lutke, a u drugome dijelu ulogu lutaka preuzimaju glumci što stvara dojam bajke koja se pretvara u stvarnost. Glumci i članovi tehničke ekipe Kazališta lutaka Zadar pokazali su visoku razinu profesionalnosti te izvanrednu uigranost i predstava je s razlogom oduševila brojnu publiku.
    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika