Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U KOLANU JE ODRŽAN ZBOR GRAĐANA NA KOJEM SE RASPRAVLJALO O ŠETNICI MANDRE-KOLANJSKI GAJAC

AddThis Social Bookmark Button

U velikoj dvorani općinske zgrade u Kolanu održan je Zbor građana na kojem se raspravljalo o izgradnji šetnice od mjesta Mandre do Kolanjskog Gajca. Zbor građana sazvan je na inicijativu načelnika Općine Kolan Josipa Zubovića kako bi se vlasnicima pašnjaka na potencijalnoj trasi šetnice prikazala zamisao te čula razmišljanja građana o gradnji šetnice.

U uvodu načelnik Zubović je okupljenim Kolanjkama i Kolanjcima objasnio važnost izgradnje šetnice kojom će se stvoriti preduvjeti za obogaćenje turističkog potencijala Općine Kolan te prometno povezati dva općinska naselja, udaljena oko 10 kilometara. Naveo je da bi se cijela trasa primjereno uredila te da bi se osvijetlila postavljanjem solarne rasvjete. Ukoliko se ostvari, projekt bi se financirao iz sredstava EU fondova. U raspravi koja je uslijedila, više sudionika naglasilo je da bi uz šetnicu trebalo napraviti i prometnicu za osobna vozila. tj. da bi trebalo napraviti šetnicu i put. Isto tako je naglašeno da se mora voditi pozornost o specifičnostima svake parcele kako bi se sačuvao prostor  uz more.

Na kraju je glasovanjem podržana ideja izgradnje puta i šetnice uz dogovor o slijedećem Zboru građana na kojem će se prikazati idejno rješenje na temelju kojeg će se moći donijeti valjane zaključke o planu izgradnje šetnice.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika