Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

VRHUNSKA PREDSTAVA KAO POKLON: KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR I "MAČAK U ČIZMAMA" 8. PROSINCA U DOMU KULTURE U PAGU

AddThis Social Bookmark Button

Prosinac je vrijeme darivanja, a kao poklon djeci i roditeljima u četvrtak, 8. prosinca s početkom u 18:30 sati u Domu kulture gostovat će Kazalište lutaka Zadar s predstavom „Mačak u čizmama“. Ulaz je slobodan, a djecu očekuje iznenađenje. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na ulazu u Dom kulture pola sata prije početka predstave.

Održavanje predstave u Pagu sponzorirali su:

 

-Camping village Šimuni,

-Paška Sirana d.d.,

-Pag 91. d.o.o.,

-Lorenco d.o.o.

Organizator programa je Centar za kulturu i informacije Pag, a pokrovitelj Grad Pag. Treba svakako spomenuti tko je sudjelovao u izradi ove izuzetno zanimljive i atraktivne predstave.

Predstavu je režirao Dražen Ferenčina (diplomirao je Kazališnu režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu), dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su najznačajnije nagrada za najbolju predstavu u cjelini na Festivalu ASSITEJ-a i nagrada Hrvatskog glumišta 2007. godine za najboljeg redatelja. Scenografiju i lutke je izradio Mojmir Mihatov, najcjenjeniji scenograf i karikaturist u Hrvatskoj. Glazbu je komponirao Mate Matišić, najistaknutiji hrvatski kompozitor mlađe generacije, docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu koji je komponirao glazbu za brojne filmove (Kako je počeo rat na mom otoku, Maršal, Svjedoci itd.) te za televizijske serije (Novo doba, Zlatni vrč, Stipe u Gostima, Tužni bogataš)… Uz njih, tu su redom i druga poznata imena. Predstava je napravljena prema poznatom istoimenom djelu Charlesa Perraulta. Redatelj Dražen Ferenčina napravio je dinamičnu predstavu koja je podijeljena u dio u kojem su u prvom planu lutke, te drugi dio s maskiranim glumcima.

Ulaz na predstavu je besplatan, ali će se dijeliti numerirane ulaznice kako bi posjetitelji mogli birati mjesto na kojem će sjediti.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika