Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PREDSTAVNICI KUKURIKU KOALICIJE U PAGU: DRŽAVA JE BRZA I EFIKASNA PREMA SIROTINJI

AddThis Social Bookmark Button

Ranko Ostojić, Ingrid Antičević Marinović  i Renata Sabljar- Dračevac predstavili su u Pagu Plan 21, predizborni program Kukuriku koalicije, a govorili su i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj. Ranko Ostojić je rekao kako program HDZ-a s prošlih parlamentarnih izbora koji se nazivao 3x7 nije 21 već nula. 

-Danas se ponovno priča što će se navodno napraviti, a ono što nije napravljeno mi ćemo skupo platiti. Propustiti priliku za odluku o vlasti ne može nikome biti svejedno, a mi spremno krećemo u osvajanje slijedećeg mandata, rekao je Ostojić.
Ostojić je naveo kako nije svejedno tko će u iduće četiri godine raspolagati sa 500 milijardi kuna poreznih obveznika.
-Nije vlada izgradila školu ili neki drugi projekt, vi ste je izgradili. Treba spomenuti slučaj Đakovštine gdje je Jadranka Kosor došla kao Djed Mraz i poklonila novce, vaše novce radnicima. Dobro je da radnici dobiju novac, ali treba prije toga vidjeti što je sa stečajem, zašto radnici nisu u prvom isplatnom redu, zašto su uopće propali, rekao je Ostojić.
Naveo je kako Plan 21 Kukuriku koalicije razrađuje 21 područje, a radit će se na investicijama koje mogu vratiti uloženi novac i omogućiti zapošljavanje. Kao primjer takvih investicija spomenuo je autocestu Zagreb-Split koja je rađena u vrijeme kada je predsjednik Vlade bio Ivica Račan. Naglasio je kako treba ulagati u cestogradnju, željeznice i poduzetništvo.
-Ne obećavamo bogatstvo, samo normalan život, rekao je Ostojić.
Ingrid Antičević Marinović je rekla kako je, a govoreći o korupciji, navela kako u korupciju nije bio uključen samo Ivo Sanader.
-To nije djelo jednog čovjeka ili sustava. Korupcija se osmišljavala svakog dana i radili su ono što im donosi korist. Oni šire strah jer se boje građana. U slučaju našeg dolaska na vlast neće se rezati državna uprava, ali su problem oni koji ne mogu udovoljiti građaninu u roku osam ili petnaest dana. Uprava je služila samo njima zbog koruptivnog djelovanja. Po broju  neriješenih predmeta na sudovima svaka treća obitelj ima slučaj na sudu. Moramo se obračunati s korupcijom na visokom nivou. Ovršni postupak je novi harač u kojem je država brza i efikasna prema sirotinji. Ljudi su pognuli glavu. Treba pokazati ljudima da su građani, da mogu kritizirati i tražiti prava, rekla je Ingrid Antičević Marinović.
Renata Sabljar-Dračevac je rekla kako je SDP u Pagu, na proteklim parlamentarnim izborima, osvojio 35 posto glasova.
-To je naš plan i za ove parlamentarne izbore i nadamo se da ćemo zadržati taj rejting, rekla je Renata Sabljar Dračevac.

 

                                                       

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika